Autor: Elis Vaiksaar • 30. aprill 2021

ASA Quality Services OÜ büroojuht Kerttu Volt: õnnestumise eduvõtmeks on fantastiline meeskond

Möödunud aasta on meid kõiki korralikult proovile pannud. Üha enam oleme pidanud olema leidlikumad, et rasketest olukordadest välja tulla. Milliste raskustega on silmitsi seisnud ASA Quality Services OÜ ja kuidas neist välja tulnud, räägib nende büroojuht Kerttu Volt.
ASA Quality Services büroojuht Kerttu Volt
Foto: Martti Volt

Kuidas on praegune keeruline aeg teie ettevõtet kõige enam mõjutanud?

Kõige enam on mõjutanud tööelu distantsilt töötamine. Eelmisest aastast alates oleme suures mahus meeskonnaga kodukontoritesse ümber kolinud ning suurim väljakutse on meeskonnatunde hoidmine. Juba eelmisel aastal pidime kiirelt ümber orienteeruma ürituste korraldusega ning ka sellel aastal olime taas olukorra ees, kus tahaks midagi teha, aga kokku ei ole mõistlik saada. Seega lõime pilootprojekti „Distantsilt kaugel, kuid virtuaalselt lähedal”. Projekt hõlmas 5 nädalat, kus igal nädalal oli kindel teema ja esimesel neljal nädalal vastavalt teemale foto-väljakutse. Viimasel nädalal Rahvusvahelise pidžaamapäeva puhul tegime ürituse kokkuvõttena pidžaamapeo (virtuaalse), mis läks väga edukalt. Loomulikult on õnnestumiste eduvõtmeks fantastiline meeskond, kes jagab oma ideid ja igapäevase töö annete kõrval saavad rakendada oma teisigi varjatud andeid.

Milliseid muudatusi olete pidanud ettevõttes läbi viima, et praeguses olukorras toime tulla ja millele olete kõige enam rõhku pannud?

Viimane aasta on olnud vägagi muutlik ning selleks, et toime tulla ja edukas olla sellises muutavas maailmas on kiire kohanemine ja valmisolek muutusteks äärmiselt oluline. Paindlikkus on veel üks võtmesõna, mis aitab kohaneda. Oleme muretsenud traditsioonilised desinfitseerimisvahendid ja maskid, et tagada turvatunne, samas ei ole kontoreid täielikult sulgenud, et vajadusel oleks töötajatel võimalik tulla ka vaiksesse keskkonda tööd tegema, kui kodu seda näiteks ei võimalda. Spordiklubide kinni minekuga, saime töötajate soove arvestades luua eraldi ruumi väikse jõusaali, kus saab põhilised harjutused tehtud, kuid seda on võimalik teha privaatselt ja turvaliselt.

Mis aitab teil kõigest olenemata vastu pidada?

Igapäevaselt tööpostil vastu pidada aitavad kindlasti kvaliteetsed puhkepausid ning kui vähegi võimalik, siis väike jalutuskäik lõuna ajal väljas. Kasuks tuleb nädala ette planeerimine, aga sealjuures peab olema valmisolek ka muutusteks ning arvestama, et plaan ei ole kivisse raiutud. Loomulikult peab tööl olema eesmärk ja mis oleks veel parem kui selle eesmärgi poole püüelda fantastiliste kolleegidega, kes minu tööle ka mõtte annavad.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700