Autor: Sekretär.ee • 10. september 2021

5 märksõna, mida tasub töövõtjate CV-dest otsida

Sirvides kandidaatide CV-sid, jäävad arusaadavalt esmalt silma just need kriteeriumid või märksõnad, mis on antud ametikoha puhul kõige olulisemad. Samas peidavad CV-d endas tihtipeale ka n-ö ridade vahele pikitud vihjeid töövõtja võimalikust potentsiaalist. Kuidas aga neid leida?
Foto: Unsplash

Siin on viis kõnekat märksõna, mida tasub CV-dest otsida.

1. Mentor / koolitaja

Suutlikkus vastutada mitte ainult enda, vaid ka teiste koolitamise eest näitab selgelt töövõtja kõrgel tasemel olevaid erialaseid teadmisi, planeerimisvõimet ning tuleviku potentsiaaliga juhtimisvõimekust.

Näiteks tasub tähele panna, kui CV-s räägitakse uute töötajate sisseelamise toetamisest või lausa väljaõppe strateegia loomisest.

2. Saavutanud

Saavutused on iga tööandja jaoks heaks näitajaks töövõtja ambitsioonidest ja sihikindlusest. Olgu need säravad hetked olnud siis karjääri, õppimise või hobide valdkonnas – kes on suutnud üks kord teha eesmärgi nimel suurt tööd, tahab ja suudab teha seda üldiselt ka edaspidi.

3. Esinenud

Avalikult teiste inimeste ees konverentsil esineda, pidada loengut või esitleda oma ideid meeskonnale, on paljude jaoks väga suureks eneseületuseks. See on aga väga väärtuslik oskus, mis näitab töövõtja enesekindlust oma teema valdamises, head suhtlemisoskust ja julgust.

Suure tõenäosusega on just see töövõtja õige inimene suhtlema koostööpartneritega ja esitlema ettevõtet tähtsatel kohtumistel.

4. Eeskuju

Teiste jaoks mõjutajaks ja arvamusliidriks olemine ei ole lihtne. See aga tähendab, et inimene on võtnud teadlikult endale olulise rolli olla teiste jaoks suunanäitajaks, motiveerijaks ja toetajaks.

Taoliste oskuste ja suhtumisega töövõtja sobiks hästi näiteks tööandja brändi eestkõnelejaks, diplomaatiliste arutelude pidamiseks või uue suuna meeskonnale tutvustamiseks.

5. Läbirääkimine

Kuigi tihtipeale arvatakse, et läbirääkimise oskus on vajalik eelkõige müügivaldkonnas, siis tegelikult saab sellest n-ö kasu lõigata pea igas töös. Näiteks võib suuta sellise oskusega kandidaat leppida kokku paremaid ostu-müügi hindu, sõlmida lepinguid ettevõtte jaoks soodsamate tingimustega või lahendada edukalt teravaid arutelusid rahulolematu kliendiga.

Seega osates märgata ja otsida kandidaatide CV-des teatud märksõnu, aitab see leida lisaks sobivatele kogemustele ja oskustele ka suurema potentsiaaliga tulevasi töötajaid.

Allikas: CVkeskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700