Autor: Sekretär.ee • 23. november 2021

Mida teha, kui meeskonda on kiiresti uut inimest vaja?

Vahel juhtub, et vajadus uus töötaja leida tekib üleöö. Kui täitmist vajab võtmepositsiooniga ametikoht või protsessi seisukohast kriitilise tähtsusega funktsioon, on ohus kogu organisatsiooni sujuv toimimine ja tulemuslikkus. Milliseid lahendusi kasutada, et organisatsiooni töö kannatada ei saaks?
Foto: Unsplash

Ka organisatsioonides, kus personalipoliitika on kenasti kirjas ja värbamisplaanid pikalt ette teada, tuleb ette ootamatusi, mis sunnivad otsima uut töötajat nüüd ja kohe. Olgu selleks töötaja päevapealt lahkumine tema enda soovil või vallandamise tõttu, ootamatu töövõimetus või isegi surm. Ka suuremad struktuurimuudatused organisatsioonis võivad toimuda kiiresti ja nõuda täiendavat personali.

Lahendused uue töötaja kiireks leidmiseks jagunevad olenevalt ettevõtte sisemistest ressurssidest kaheks: tegutseda ise ahvikiirusel või osta värbamisteenus proffidelt sisse.

Kui on vaja täita võtmepositsioon, tuleb kõrvale heita muud tegevused

Ideaalmaailmas plaanitakse personalivalikut pikalt ette. Tegelikkuses on omal jõul kriitilise tähtsusega positsiooni kiireks täitmiseks vaja teha julge otsus, et värbajate (assistent, personalitöötaja, vastavad juhid) teised tööülesanded peavad ootama.

Esmalt tuleb kiiresti paika panna, milliste kogemuste, kvalifikatsiooni ja väärtustega töötajat otsitakse ning millised saavad olema tema ülesanded ja palk. Tuleb otsustada, milline on maksimaalne võimalik ajaperiood tema ametisse võtmiseks ning see kõik kenaks tööpakkumiseks vormistada.

Õnneks elame me internetiajastul ja potentsiaalse sihtrühmani saab jõuda ka teisiti, kui ajalehte kuulutust pannes. Lühikese kandideerimise tähtajaga töökuulutus tuleks paisata nii paljudesse erinevatesse kanalitesse kui võimalik: lisaks tööportaalidele ja oma kodulehele muidugi sotsiaalmeediasse, sotsiaalmeedia gruppidesse ning erialastesse meili-listidesse.

Kindlasti peaks ühendust võtma isiklike tuttavate või valdkonna tegijatega, kes sellele positsioonile sobiks. Ehkki suurt lootust ei ole, et need inimesed oleks hoobilt valmis töökohta vahetama, on see siiski üks õlekõrtest.

Allikas: tööelublogi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700