Autor: Personaliuudised.ee • 2. märts 2022

Ampsuotsijad eelistavad andmetöötlust ning abitööd meelelahutus- ja kultuurisündmustel

GoWorkaBiti hiljuti käivitatud Tööampsudetektiivi programmiga liitunud inimeste ootustest ja eelistustest selgub, et kõige enam soovitakse püsivaks lisateenistuseks teha andmetöötluse ja -sisestusega seotud töid, olla abiks meelelahutus- ja kultuurisündmustel ning panustada enda aega ja teadmisi loovprojektidesse.
Abitöö meelelauhutusüritustel on üks võimalus tööampse teha.Autor: Arno Mikkor

46% sobivate paindlike tööampsude ootel huvilistest on valmis tööd tegema tunnihinnaga 5–8 eurot bruto, edastab GoWorkaBiti pressiteade. “See tõestab veelkord, et paindlike lisatööde huviliste pink on pikk ja nende palgaootus on mõistlik – nad lihtsalt ootavad, et tekiks neile sobivaid pakkumisi rohkem,” selgitab GoWorkaBiti turundusjuht ja tööeluekspert Rain Resmeldt Uusen.

Veidi üle kolmandiku kõrgendatud valmisolekus töösoovijaist tahab end panustada kaugtöö vormis ja lisatööst huvitunud inimesi leidub kõikides Eesti maakondades. Pea 60% enda huvist teenida lisaraha üles näidanuist on valmis tegema tööd ka nädalavahetusel ja olema ka muudes kokkulepetes ettevõtetega paindlikud.

35,6% Tööampsudetektiivi programmis osalenutest soovib lisatööd püsivalt ja 24% hooajati. Kui enamus (87,5%) lisatööle avatud inimestest tahab end rakendada lisateenistuse nimel, siis suur on ka nende inimeste hulk (62,6%), kes soovivad täiendavaid tööampse teha uute kogemuste hankimiseks või rakendamaks oma neid oskusi ja teadmisi, mida nad põhitööl kasutada ei saa (24%). Suhteliselt suur on ka nende inimeste osakaal (35%), kes on põnevatele tööampsudele avatud selleks, et laiendada oma suhtlusvõrgustikku.

Pea kolmandik sobivate tööampsude ootel inimestest on valmis täitma sekretär-asjaajaja tööülesandeid ja pakkuma end appi kontorisse. Ka loomadega seotud ülesannete täitmine lisatööna ning maatööd on populaarsed. “Lume sulades saavad need inimesed kohe ka tööle,” julgustab Uusen.

Populaarsuselt viiendal kohal on sobivate tööampsude kategoorias kõik klienditoega seotud tööd. “Ka neid tööampse saab tihti just oma kodust ja põhitöövälisel ajal teha.” Suur valmisolek lisatööd otsivate inimeste hulgas on ka igasugused loovtööd (tekstide koostamine, fotode-videofailide töötlemine, tõlketööd, kujundamine, uuringute läbiviimine jms), andmebaaside korrastamisega seotud ülesanded ja veebitööd. “Mis on ka loogiline, sest inimeste digipädevused on aastatega oluliselt arenenud, koroona-aastatel on läbitud mitmeid online-kursuseid, et oma tagalat kindlustada ja teadmisi avardada ning need on ka tööd, mida on mugav teha põhitöö ja pereelu kõrvalt kodust või reisil olles,” selgitab Uusen.

Viiendik Tööampsudetektiivi programmiga liitunuist on eraldi välja toonud ka huvi kirjutamise ja toimetamise vastu kaugtööna.

Kõige populaarsemad on jätkuvalt tööampsud kaubanduses, logistikas-laonduses ja tootmises – neis valdkondades on ka paindliku tööabi vajadus kõige suurem ja pakkumisi läbi aegade kõige rohkem.

Veebruaris tehti paindlike tööampsudena kokku üle 7100 tööampsu üle Eesti rohkem kui 60 000 töötunni ulatuses ja teeniti enam kui 350 000 eurot brutotöötasu.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700