Autor: Sekretär.ee • 3. märts 2022

7 oskust, mis aitavad Sul olla parem sekretär

Sekretär on ettevõttes justkui hunt kriimsilm, olles esimeseks kontaktiks nii töötajatele kui klientidele. Juba ammu on sekretäri töölaual palju rohkem, kui printerisse paberi tellimine ning telefonikõnedele vastamine. Tänavusel sekretäride päeval räägime 7 oskusest, mis aitavad muutunud maailmas toime tulla ning on vajalikud isegi hunt kriimsilmale endale.
Foto: Pixabay

1. Enesekehtestamine

Enesekehtestamine on enda õiguste eest seismine viisil, mis ei kahjusta teisi. Kuidas aga jõuaksid raamatud riiulisse, kohvitassid nõudepesumasinasse ning tualetid püsiksid puhtad? Tihtilugu tuleb sekretäril töötajatele meelde tuletada lihtsaid ja elementaarseid asju. Kuidas seda teha ilma piinlikkust tundmata ja niiviisi, et see erinevatele inimtüüpidele ka pärale jõuaks?

2. Enesejuhtimine

Kuidas olla parim versioon iseendast ning elu täiel rinnal nautida? Mida teha selleks, et oskaksid end paremini juhtida ja päriselt eesmärke saavutada? Milliseid harjumusi võiksid oma ellu luua ning millistega lõpu teha, et saaksid elu 100% nautida? Ja mis see kella 5 klubi veel on?

3. Tagasiside küsimine

Enamus ettevõtteid ei tunne igapäevaselt huvi, kuidas nende töötajate tööpäev möödub ja kuidas nad end tööelus tunnevad. Kord aastas uuringute tegemine on selgelt kasutu ning kord kvartalis pole enam tänapäevane standard. Personaliuuringud ei pea olema koormavad, tüütud ja kitsa fookusega, vaid võivad olla väga kasulikud, lihtsad mõista ning mõnusad kasutada. Kõik oleneb sellest, miks neid tehakse ja veel enam sellest, kuidas tehakse.

4. Meeskonnatunde loomine

Muutuvas maailmas on eriti teravalt üles kerkinud vajadus inimestel näost-näkku kohtuda, et tunnetada ühtse meeskonna eksistentsi ning tuge. Kuidas sündmuste roll, sisu ja formaadid on ajas muutunud ning millised on lahendused, et meeskonnatunnet säilitada?

5. Isikuandmete töötlemine

Sekretäri töölaual liigub tohutul hulgal andmeid - lisaks ettevõtte töötajate ja klientide omadele, puutuvad nad kokku töötajate lähedaste, tööotsijate ja teiste juhuslike isikuandmetega. Millega peab arvestama töötaja isikuandmete kogumisel ja missugused on andmetöötlusega kaasnevad riskid ning võimalused?

6. Kontorietiketi tundmine

Protokollimaailm ei ole enam nagu sajand tagasi, ometi on see täis tseremooniaid ja kombeid, mis võivad kõrvalseisjale üleliigsed, priiskavad ja isegi koomilised tunduda. Miks seda kõike vaja on ju kus jooksevad piirid?

7. Negatiivsete emotsioonide ja inimestega toimetulek

Kuidas tulla toime enda ja ka teiste negatiivsete emotsioonidega ning lahendada konfliktseid olukordi? Sekretärina võid kokku puutuda nii klientide kui töötajate emotsioonitulvaga, millel puudub seos Sinu isiku või tegevustega. Kuidas jääda rahulikuks ning olukord lahendada?

Just need 7 olulist oskust on tänavuse sekretäride päeva teemadeks. Tutvu esinejatega ja pane end kirja juba täna SIIN!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700