Autor: Palgauudised.ee • 11. mai 2022

Kandideeri parimaks praktikakohaks!

Eesti Tööandjate Keskliit kutsub ettevõtteid taas kandideerima parima praktikakoha konkursil. Konkursi eesmärk on tõsta esile tööandjaid, kes pakuvad õppuritele praktikavõimalust.
Eelmisel aastal parima maakondliku praktikapakkuja võidu viis koju IncapAutor: Liis Treimann

Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entsoni sõnul on seitsmendat aastat korraldatava konkursi mõju märkimisväärne. “Osalemine parima praktikakoha konkursil on muutunud osaks tööandja kuvandist, mis viib noorteni sõnumi edukast ettevõttest, kuhu tahetakse praktikale ja tööle minna,” sõnas ta.

“Uuena pakume sellest aastast tööandjatele võimalust osaleda mentorhommikul, kus oma kogemusi jagavad ettevõtted, kes on praktika pakkumisel esirinnas. Räägime, mis on võtmetegurid praktika õnnestumiseks nii praktikakoha kui praktikandi vaates,” selgitas Entson.

Eestis õpib ligi 26 000 kutseõppurit ja 42 000 üliõpilast, kes kõik peavad oma õpingute kestel läbima praktika. “Julgustame tööandjaid praktikakohti pakkuma, sest see on parim viis väärt hoiakute ja oskustega töötajate saamiseks,” sõnas Entson.

Eelmisel aastal parima maakondliku praktikapakkuja võidu viis koju Incap Electronics Estonia OÜ. “Incap on pidanud noorte väljakoolitamist ja neile praktilise töökogemuse pakkumist alati väga oluliseks. Esiteks aitab see näidata elektroonikasektorit põneva ja atraktiivse karjäärivalikuna ja panustada järelkasvu. Teiseks pakub praktika noortele võimalust lisaks koolipingis saadud teadmistele ka ise valdkonnas kätt proovida ning ka meile oma värske pilguga uusi ideid pakkuda. Seega on tegemist kahepoolse kasuga, mistõttu jätkame ka edaspidi praktikantide kaasamist oma meeskonda,” ütles ettevõtte juht Greg Grace.

Ka praegu on Incapis kaks noort oma praktikat sooritamas. “Soovitame nii noorte kaasamist kui ka oma kogemuste jagamist ja konkursil osalemist kõikidele ettevõtetele, et noorte järelkasvu olulisust üheskoos veelgi rohkem esile tõsta,” sõnas Grace.

Tööandjate Keskliit valib parimad praktikakohad neljas kategoorias: peaauhinna saab tööandja, kes on süsteemselt ja järjepidevalt tegelenud praktika ning töökohapõhise õppe pakkumisega, parima regionaalse praktikakoha tiitli saab tööandja, kelle tegevus on loonud väärtust lisaks ka kohalikule kogukonnale. Parima väikeettevõttest praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kelle tegevus kuni 49 töötajaga väikeettevõttena paistab praktikakohtade pakkumisel silma süsteemse lähenemisega. Lisaks antakse välja parima välisüliõpilastele praktikavõimalusi pakkuva tööandja tiitel.

Avalduste esitamise tähtaeg on 12. juuni.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700