Autor: palgauudised.ee • 25. mai 2022

Töötajad peavad just neid tööandjaid atraktiivseteks

Kantar Emor viib igal kevadel läbi tööandjate maine uuringut, kus palgatöötajatel ja tudengitel palutakse panna pingeritta atraktiivseimad tööandjad. Miks töötajad just neid tööandjaid kõrgelt hindavad?
Pixabay

Kantar Emori igakevadises tööandjate maine pingreas hoiavad liidrikohti Eesti Energia ja Tallinna Lennujaam. Tudengite silmis tõusis peale paariaastast vahet kõige hinnatumaks tööandjaks taas Microsofti Eesti arenduskeskus. Tudengite esikolmikusse kuuluvad veel LHV ja Pipedrive.

Töötavate inimeste jaoks on üldiselt kõige atraktiivsemateks tööandjateks riigi või kohaliku omavalitsuse omanduses olevad infrastruktuuriettevõtted. Tööandjate pingerea esikümnesse kuuluvad lisaks Eesti Energiale ja Tallinna Lennujaamale ka Tallinna Sadam ja Elektrilevi. Kantar Emori töötajakogemuse juhteksperdi Mari-Liis Eensalu sõnul peetakse riigiettevõtete eeliseks eeskätt kindlustunnet töökoha säilimise osas, aga ka konkurentsivõimelist palka.

Tudengite silmis on kõige mainekamad kiiresti arenevad IT-ettevõtted. Lisaks Microsofti arenduskeskusele ja Pipedrive’ile kuuluvad esikümnesse ka Wise ja Bolt. „IT-firmade kiirest kasvust ja rikkalikust motivatsioonipaketist räägitakse palju ja see tundub noortele ahvatlev,“ selgitas Eensalu. Ettevõtete kiire kasv pakub noortele olulisi arengu- ja karjäärivõimalusi ja seda ka rahvusvahelises perspektiivis.

Viimase aasta jooksul ei ole tööandjate pingerea esiviisikus suuri muutusi toimunud. Pikemas perspektiivis on oma mainet kõige rohkem kasvatanud kaks kodumaist panka – LHV ja Coop Pank – ning IT-firmad. Vähenenud on tööstusettevõtete atraktiivsus tööandjana. Kasvava mainega tööandjad ei paku ainult head palka ja karjäärivõimalusi, vaid eristuvad potentsiaalsete töötajate arvates ka hea tööõhkkonna, paindliku töökorralduse ja töötajaid väärtustava hoiakuga.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700