Autor: Palgauudised.ee • 1. juuni 2022

Uus toetus tööandjatele, kes on palganud sõjapõgenikke

Tööandjad, kes on tööle võtnud rahvusvahelise kaitse saanud inimesi, saavad taotleda Eesti Töötukassast toetust. Uus toetus on välja töötatud pidades silmas eelkõige Ukraina sõjapõgenike tööle saamist, kuid kehtib kõigi rahvusvahelise kaitse saajate tööle võtmisel.
Autor: Liis Treimann

Rahvusvahelise kaitse saaja tööellu sisseelamise ja tööl püsimise toetamiseks makstakse tööandjale töötaja tähtajatu või vähemalt neljakuulise tähtajaga töölepinguga tööle võtmise korral tööalase mentorluse tasu ning hüvitatakse töötaja kvalifikatsiooni saamise, töötamisega seotud tõlketeenuse ja tööalase koolituse kulu.

Mentorluse tasu makstakse ja kulud hüvitatakse rahvusvahelise kaitse saajate puhul, kelle esmakordsest Eesti elamisloa saamisest rahvusvahelise kaitse saajana või ajutise kaitse saajana või Eestis töötamist lubava rahvusvahelise kaitse taotleja tunnistuse saamisest ei ole möödunud üle viie aasta.

Rahvusvahelise kaitse saaja töötamise toetamiseks tuleb tööandjal esitada töötukassale kirjalik avaldus.

- Avalduse saab esitada digiallkirjastatult e-postiga aadressile [email protected] (allkirjastatult on võimalik avaldus esitada ka paberkandjal).

- Allkirjastaja peab olema ettevõtte juhatuse liige või volitatud isik.

Rahvusvahelise kaitse saaja töötamise toetamiseks võetakse avaldusi vastu alates 1. juunist 2022. Taotlusi on võimalik esitada ka nende töötajate kohta, kes on tööle võetud varem, kuid vastavad meetme tingimustele.

Kulude hüvitamine otsustatakse 14 tööpäeva jooksul nõuetekohase avalduse ja dokumentide esitamisest. Kulude hüvitamise kohta väljastab töötukassa tööandjale kinnituskirja või otsuse ja keeldumise puhul sellekohase otsuse.

Rahvusvahelise kaitse saaja töötamise toetamine on vähese tähtsusega abi. Selle kohta leiate rohkem infot rahandusministeeriumi kodulehelt.

Teenuse raames saab tööandja taotleda Eesti Töötukassalt:

- tööalase mentorluse tasu maksmist,

- tööalase koolituse kulude hüvitamist,

- kvalifikatsiooni saamise kulude hüvitamist,

- tööalase tõlke teenuse kulude hüvitamist.

Pikemalt loe teemaveebist palgauudised.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700