Autor: Personaliuudised.ee • 10. august 2022

Kõige popim ametikoht on virtuaalne assistent

Enim tahetud ametikoht on viimastel kuudel olnud virtuaalne assistent, kuhu kandideeris pea 800 inimest, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.
Pixabay

Erinevad e-poodide tööpakkumised on kõrgelt hinnas – näiteks kõige populaarsemale kaupade komplekteerija tööpakkumisele kandideeris tervelt 617 ja andmesisestaja tööpakkumisele 466 töövõtjat.

Lisaks kaugtöö võimalusega töödele otsitakse suvehooajaks sagedasti tööd ka kaubandus-, müügi- ja teenindusvaldkondades, kus populaarseimatele konkurssidele laekub samuti sadu kandideerimisavaldusi. Kõige populaarsemale müügikonsultandi töökohale kandideeris 352 töövõtjat, klienditeenindaja kohale oli 322 ning administraatori kohale 306 töövõtjat.

Rohkem kui 200 inimest kandideeris ka kõige populaarsematele tõlkija, kaupluse suveabilise, müügiassistendi ja kulleri tööpakkumistele.

Teises kvartalis avaldasid tööandjad pea 19 000 tööpakkumist

Teises kvartalis avaldasid tööandjad CVKeskus.ee tööportaalis pea 19 000 tööpakkumist, mida on 21% rohkem kui möödunud aastal samal ajal.

„Töövõimaluste arv on aastaga suurima hüppe teinud turismisektoris, kus pakutavaid töid leidus tänavu teises kvartalis kaks korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal,“ kirjeldas tööturul toimuvat CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et pandeemiale eelnenud aja ehk 2019. aastaga võrreldes leidus tänavu turismisektoris 39% rohkem tööpakkumisi.

Eelmise aastaga võrreldes avaldasid tööandjad märgatavalt rohkem tööpakkumisi ka riigisektoris (+64%) ning korrakaitse- ja turvavaldkonnas (+62%). Veel kasvas pakutavate ametikohtade arv suurelt assisteerivatel töödel (+52%) ning haridus- ja teadussektoris (+44%).

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700