Autor: Personaliuudised.ee • 31. august 2022

Kaugtöö võimalusega tööpakkumisi on 55% rohkem kui eelmisel aastal

2022. aasta esimesel poolel avaldasid tööandjad 55% rohkem kaugtöö võimalusega tööpakkumisi kui aasta varem, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. 2019. aastaga võrreldes on kaugtöö võimalusega tööpakkumised enam kui neljakordistunud.
Pixabay

Paindlikku töökorraldust pakuti enim IT-sektoris, kus rohkem kui kaks kolmandikku tööpakkumistest oli kaugtöö võimalusega. Keskmisest enam pakuti kaugtöö võimalusega ametikohti ka pangandus-, finants-, turundus-, telekommunikatsiooni- ja avalikus sektoris, kus paindlikke töövõimalusi pakuti rohkem kui kolmandikul kontoritöödel.

Võrreldes eelmise aastaga lisandus paindliku töökorraldusega tööpakkumisi enim infotehnoloogiavaldkonda (+98%) ja avalikku sektorisse (+90%).

„Võimalus teha kaugtööd on kontoritöötajate seas üks enim tahetud lisahüvesid, mille pakkumine tõstab kandideerijate huvi keskeltläbi 48%,“ ütles CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. „Kõige enam meelitab kaugtöö võimalus telekommunikatsiooni- ja turundussektori töötajaid, tõstes kandideerijate huvi vastavalt 61% ja 54%.“

Tänavu esimesel poolaastal avaldasid tööandjad enam kui 36 000 tööpakkumist, mida on tervelt 42% rohkem kui aasta varem, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. 2019. aastaga võrreldes avaldasid tööandjad tänavu 27% rohkem tööpakkumisi.

Enim kasvasid aastaga valikuvõimalused tööturul turismisektoris (sh hotellinduses), kus tööandjad avaldasid pea kolm korda (+182%) rohkem tööpakkumisi. Suur tööpakkumiste arvu kasv turismisektoris tulenes suuresti madalast võrdlusbaasist. Teisalt leidus ka võrreldes 2019. aastaga turismisektoris tänavu 28% rohkem tööpakkumisi ehk rohkem kui kunagi varem.

Keskmisest kiiremini kasvas tööpakkumiste arv ka korrakaitse- ja turva- (+73%), toitlustus- (+69%), avalikus (+65%), klienditeenindus- (+60%), transpordi- ja logistika- (+50%), telekommunikatsiooni- (+54%) ning ka haridus- ja teadussektoris (+49%). Eelmise aastaga võrreldes ei leidunud esimesel poolaastal ühtegi valdkonda, kus tööpakkumiste arv oleks vähenenud.

Sekretar.ee toetajad:
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700