Autor: Personaliuudised.ee • 20. september 2022

Tööjõupuudus on märgatavalt tõstnud töötajate töökoormust

34% töötajatest leiab, et nende töökoormus on aastaga kasvanud, selgus CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri korraldatud tööturu-uuringu tulemustest. Kõige enam on töökoormus kerkinud toitlustuse ja majutuse valdkonnas ning riigiasutustes töötavatel inimestel.
Kõige enam on töökoormus aastaga kasvanud toitlustuses. Foto Pixabay

Rohkem kui 10 000 töövõtjat kaasanud uuringus paluti töötajatel hinnata, kuidas on nende töökoormus praegusel ametikohal aastaga muutunud. 34% vastajatest leidis, et töökoormus on kasvanud, vaid 9% töötajatest tunnetas selle vähenemist.

Tööd on tänavu pidanud märksa enam tegema majutus- ja toitlustusvaldkonna inimesed, kus veel eelmisel aastal oli töötamine tervisekriisist tulenevalt tugevalt piiratud. „Kui eelmisel aastas leidis tervelt 27% toitlustus- ja majutussektori töötajatest, et nende töökoormus on vähenenud, siis tänavu on olukord vastupidine – vaid 7% valdkonnas töötavatest inimestest tunnetas töökoormuse vähenemist ja tervelt 42% töötajatest töökoormuse kasvu,“ tõi uuringu tulemustest esile CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

„Neis sektorites on tänavu tööjõuvajadus hüppeliselt kasvanud, mis on tõenäoliselt ka peamine töökoormuse kasvu põhjustav tegur – nii majutus- kui ka toitlustusvaldkonnas on tänavu tööpakkumiste arvud kasvanud rohkem kui üheski teises,“ lisas Henry Auväärt. „Näiteks turismisektoris (sh majutus) avaldasid tööandjad tänavu esimesel poolaastal tervelt 182% ja toitlustuses 69% rohkem tööpakkumisi kui möödunud aastal samal ajal.“

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder lisas, et tööandja küsitluses tõi samuti kolmandik ettevõtetest esile, et nad on korraldanud tööd töötajate vahel ümber, et katta tööjõuvajadus olemasolevate töötajatega.

Töökoormus on tuntavalt kerkinud ka riigiasutuste töötajatel, kus 42% tunnetab töökoormuse kasvu. Aastaga on keskmisest enam tööd lisandunud ka sotsiaaltöö-, turundus-, personali-, tervishoiu- ja kaubandusvaldkondadesse, kus töökoormuse kasvu tunnetavad enam kui 38% töötajatest.

Asukoha järgi määratledes on pealinnas töökoormus kasvanud 35%, Tartus 32% ja Pärnus 30% töötajatest. Kõige vähem on töökoormuse kasvu täheldanud Jõgeva inimesed, kus töökoormuse kasvu tajub 27% töötajatest. Kõige suurem hüpe töökoormuses on aga toimunud Saaremaal ja Võrumaal, kus enam kui 36% töötajatest tunnetab töökoormuse kasvu.

Artikkel on ilmunud teemaveebis personaliuudised.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700