Autor: Raamatupidaja.ee • 15. november 2022

Lõpparve tuleb maksta viimasel tööpäeval

Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh selgitab, millised ohud kaasnevad lõpparve hilisemal väljamaksmisel.
Pixabay

Lugeja küsib: kui töötajal on lõpparve kokku lepitud teavituse järgselt näiteks 25. august, aga ta soovib lõpparve väljamakset uue kuu alguses, siis kas piisab selleks e-kirja teavitusest töötaja poolt? Ning kas ja mis ohud võivad kaasneda, kui makse toimub hiljem?

Vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh:

Töölepinguseaduse kohaselt tuleb lõpparve maksta viimasel tööpäeval. Töötajal on õigus iga hilinenud päeva eest hüvitist nõuda. Samas näiteks täielikult või osaliselt pärast töölepingu lõppemist täidetavatelt tehingutelt makstava tasu maksmise võib kirjaliku kokkuleppega edasi lükata, kuid mitte kauemaks kui kuueks kuuks (TLS § 84 lg 2).

Artikkel on ilmunud teemaveebis palgauudised.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700