Autor: Personaliuudised.ee • 11. juuli 2023

Töölojaalsus on ohus, samuti soovitusindeks!

Rahvusvahelisest uuringust selgus, et 40% töötajatest plaanib otsida paremini tasustatavat tööd ja 58% ei soovitaks oma tööandjat teistele.
Paljud töötajad on parema töökoha otsingul.
Foto: Andras Kralla

Hiljuti viidi läbi rahvusvaheline palga rahulolu uuring, mille eesmärk oli teada saada, kui rahul on töötajad oma tänase palga ja tööandjaga. Osalejate arv ulatus 61 000ni ja seda 12 riigist, vahendab CV-Online.

Uuringu peamine eesmärk oli välja selgitada inimeste rahuolutase oma tänase palga suhtes. Praeguse töötasuga on rahul iga neljas töötaja (27%), aga 32% on just vastupidisel arvamusel ehk ei ole rahul oma tänase töötasuga. Neutraalse seisukoha võttis 41% inimestest, kes ei ole rahul ega mitterahul oma tänase töötasuga.

Peale palga rahulolu uuriti ka osalejate valmidust oma tänast tööandjat soovitada uutele potentsiaalsetele töötajatele ehk tööandja soovitusindeksit (eNPS). Soovitusindeksi skoor arvutatakse välja ühe küsimuse vastuse põhjal: ,,Kui tõenäoliselt te soovitate meid töökohana oma perele ja sõpradele?". Vastused jagunevad kolme kategooriasse: soovitajad, passiivsed ja mittesoovitajad.

Kahjuks ei ole tulemused tööandja soovitusindeksi kohta just kõige positiivsemad: keskmiselt 17% vastanutest on soovitanud oma tööandjat tuttavatele, lausa 58% ei soovita üldse oma tänase tööandja juurde tööle minna. Mittesoovitajate hulk väljendus väga tugevalt just madalama palgaga töötajate hulgas.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700