Autor: Meditsiiniuudised • 26. märts 2024

Uuring: naised saavad treeningust meestest suuremat kasu

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu andmeil saavad naised samast treeningust rohkem kasu kui mehed isegi juhul, kui harvemini treenivad.
Uuringust ilmnes, et naise surmarisk vähenes mis tahes regulaarsel liikumisel 24 ja meeste oma 15 protsenti. Foto: Pexels.

Cedars-Sinai ülikooli teadlaste eesmärk oli välja selgitada, kuidas on treeningu määr seotud kardiovaskulaarse suremuse ja suremusega üldiselt. Ehhki see, et regulaarselt treenijail on mitte treenijaist väiksem risk surra, oli oodatud tulemus, leiti ka üllatuslik sugudevaheline erinevus, kirjutas Helsingin Sanomat.

400 000 täiskasvanut hõlmanud uuringu ühe juhtiva autori, kardioloog Susan Chengi sõnul vähenes naiste surmarisk mis tahes regulaarsel liikumisel 24 ja meeste oma 15 protsenti. Naised said maksimaalse kasu vähem kui 2,5tunnise ja mehed viietunnise aeroobse treeninguga nädalas, lihastreeningu puhul said naised maksimaalse kasu ühe ja mehed kolme treeningkorraga.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700