Autor: Personaliuudised.ee • 2. aprill 2024

Peaaegu pooled eestlased kardavad, et tehisintellekt võtab nende töö üle

Märtsis läbiviidud uuringu kohaselt tunneb 45% vastajatest hirmu selle ees, et tehisintellekt võib tulevikus nende töö üle võtta.
Foto: Pexels

See näitab, et tehisintellekti areng ja selle võimalik mõju tööturule tekitavad inimestes muret. Uuringus osales kokku üle 1000 töötaja vanuses 35-60 eluaastat.

CV.ee uuringus selgub, et vaid 33% vastajatest kasutab tehisintellekti eeliseid töö tegemisel. See viitab sellele, et kuigi tehisintellekti võimalused on olemas, ei ole need veel laialdaselt kasutusel keskealiste töötajate hulgas.

Uuringust ilmnes ka asjaolu, et 83% vastajatest ei kasuta tehisintellekti abi kandideerimismaterjalide koostamisel (nagu on kaaskirja ja/või motivatsioonikirja, CV koostamist, lisaküsimustele vastamist ning kodutööde/proovitööde tegemist). See näitab selgelt, et kuigi tehisintellekti võimalused on olemas, eelistavad paljud töötajad siiski traditsioonilisi lähenemisviise tööotsingutel.

“Meil on hea meel näha, et kandidaadid hindavad väga kõrgelt veel isiklikult personaliseeritud kandideerimisprotsessi, kus AI abi kasutatakse vähe. See on kindlasti õige viis, kuidas kandideerides uuele unistuste töökohale kandideerida“ kommenteeris pressiteates CV.ee turundusjuht Karla Oder.

„Küll aga ei tohiks unustada, et tehisintellekt on juba täna kõikjal meie ümber hoolimata sellest, kas me kasutame seda või mitte. Kes suudavad selle enda kasuks tööle panna, on tööturul teistest sammukese ees,“ lisas ta.

Uuringu tulemused näitavad Oderi sõnul, et kuigi tehisintellekti areng pakub palju võimalusi ka tööturu jaoks, ei ole paljud keskealised töötajad veel valmis seda omaks võtma.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700