Autor: Sekretär.ee • 11. juuni 2024

Uuring paljastab: 85% töötajatest teeb tööajast isiklikke toimetusi

CV.ee tööturu kiiruuringust selgub, et 85% vastanud töötajatest on teinud tööajal isiklikke toimetusi. Isiklikku hingetõmbeaega võetakse enamasti 1-2 tundi päevas.
Peamisi isiklikke tegevusi tööajal on arsti juures käimine. Foto: Pexels.

Peamine põhjus töö ajal isiklike tegevuste tegemisel on vajadus käia arsti juures või lahendada muid tervisega seotud probleeme, nii vastas lausa 85% töötajatest. Lisaks sellele tõi 75% vastanutest välja kiireloomuliste isiklike asjade lahendamise ning 38% mainis põhjusena tööpäeva lühendamist, kui tööülesanded on täidetud või ei ole piisavalt tööd.

Ligi 65% vastanud töötajatest märkis, et isiklike toimetuste tegemine töö ajast on nende ettevõttes kokku lepitud ja tavapärane praktika. Kõige enam tegelevad töö ajal isiklike asjadega tootmissektori töötajad.

"Uuringu tulemused ei ole sugugi üllatavad, võttes arvesse paljude ettevõtete üleminekut hübriidtöömudelitele,” sõnab CV.ee värbamisekspert Andra Rand. “See näitab selgelt, et töötajad vajavad rohkem paindlikkust tasakaalustamaks töö- ja eraeluga seotud kohustusi.”

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700