Restoranitest: Lyon üllatab fusion-köögiga

Cafe Lyon
Viru keskusesse on ennast sisse seadnud Lyon – Prantsuse kokakunsti pakkuv...

Tallinnasse Viru keskusse on end ära mahutanud aukartustäratav hulk eriilmelisi söögi- ja joogikohti. Viimasena lisandus Lyon, mis on korraga saiapood, kohvik ja restoran, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Vaadanud üle kondiitrileti, kus soolaste küpsetiste hulk piirnes kahega, otsustasin kõhtu täita a´la carte menüü järgi.

Prantsusmaa-mäng on toonud menüüsse hübriidsed toidunimed nagu “La Baklaþaan” ning “Le chévre ja salat”, aga ka põlisprantslased nagu les moules (ehk veinis hautatud rannakarbid koore-veinikastme ja krõbeda baguette’iga) ja cuisses de grenouille (ehk röstitud konnakoivad sidruni-küüslaugukastmega).

Rahvusköökide Paabel

Pean ennast frankofiiliks, eriti mis puudutab gastronoomiat – no kes ei armastaks Prantsuse kööki! Nii et Lyoni menüü mõjus vägagi apetiitselt. Eelroaks valisin bouillabaisse’i, Marseille traditsioonilise kalahautise. See keerulise nimega roog esineb meie restoranides üllatavalt tihti ja üllatavalt erinevates variatsioonides. Sama variatsioonirikkalt kõlab meie ettekandjate-kelnerite suust ka selle roa keeruline nimi. Menüüs lubatud hautise asemel sain supi. Maitsva, safranise ja üsna mereannise, aga ikkagi vedelamat sorti leemekese. Mitte et mul supi vastu midagi oleks, vastupidi, see maitseb mulle väga, aga lubati ju hautist!? Päriselt ei suutnud leppida ka ürdivõiga, mis traditsioonilise bouillabaisse’i juurde kuuluva rouille’i (oliiviõlist, küüslaugust, safranist ja Cayenne’i piprast tehtud majoneesi) asemel suppi saatis.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

  • Heidi Vihma

    Heidi Vihma
    Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara