7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KOGEMUS: kontorisse tellitavast toidust loobumine aitas vähendada kaalu -19 kg

Kontorisse tellitavast toidust loobumine aitas Tiinal vähendada kaalu -19 kg.
Assistendina töötav Tiina vaatas aasta tagasi saadet „Kallis, sa oled kosunud“ ja tõdes, et see, mida ta näeb telekast, on ka tema tulevik, kui kohe midagi ette ei võta. Tiina selgitab, mis põhjustas aastatega suure kaalutõusu ja mil moel õnnestus tal aastaga kaotada oma kehakaalust -19 kilogrammi.

"Minu varasem elustiiliviga on nüüd selge – tellisime tööjuures lõunaks kõigile valmistoitu. See oli maitsev, aga märkasin, et kõigi kaalud vaikselt tõusevad – nii ka minul. Õhtuti sõin ka suvaliselt. Ja mulle meeldib väga küpsetada - aga see tuleb ju ära ka süüa! Lisaks tuli ka peale iga lapse sündi (mul on neid 3) alati 10 kilo lisaks, mida maha saada oli väga keeruline," kirjeldab Tiina kaalutõusu põhjuseid.

Ta otsustas liituda Erik Orgu veebipõhise toitumiskavaga. Alustades toitumiskava jälgimist, kaalus ta 98 kilo. Hiigelaegadel on ta ka üle 100 kg kaalunud. "Suurena hakkad väga kergesti hingeldama, viiendale korrusele on ikka väga raske minna. Riidesse oli ka raske panna – pea läheb juba ainuüksi sellest tegevusest märjaks. Poest riiete ostmine oli igavene nuhtlus-ometi oli ju minust suuremaid. Ma ju ei ole NII suur ja nemad ju leiavad riideid," mõtles Tiina.

Tiina sõnul oskas ta oma ülekaalu osavalt peita ning need pildid, mis talle ei meeldinud, kadusid kohe prügikasti. "Tavaliselt ma ei „jäänud pildile“. Olen kaotanud 19 kg ja kaalun praegu 79. Tahaksin 10 kilo veel edasi minna ning saavutada unistuste 69 kg. Enne laste sündi 25 aastat tagasi kaalusin 65 kg," räägib Tiina oma unistustest.

Toitumiskavaga alustades on talle suureks abiks olnud ka tema mees, kes tuli uue toitumisega kohe kaasa. Tiina sõnul, lisaks positiivsele tagasisidele, on mõned juhud ka kulmu kergitama pannud. "Kui abikaasa 10 kilo kaotas, küsisid sõbrad, et kas ta on haigeks jäänud. Minult küsis perearst pärast umbes samasuurt kaalulangust, et kas mul on terviseprobleem. Ei! Tunnen ennast imeliselt! Aga mõned kahtlustavad halvimat. Kilomeetrid, mis enne tundusid rattaga läbides kohutavalt pikad, siis nüüd läbin need jalgsi ja need ei tundu enam nii ulmelised midagi," rõõmustab Tiina.

Tiina seikluspargis.

Seikluspargis käimine tundus Tiinale varem ulmeline mõte – nüüd on seegi ettevõtmine läbitud.

Valmistoitu Tiina enam kontorisse ei telli. Tööle teeb ta nii endale kui mehele toidu kaasa, kuigi mõlemas kohas saab toitu kohapeale tellida. "Mulle väga meeldib selle toitumiskava puhul ostunimekiri ja konkreetne menüü, mis teeb igapäevase toiduga mässamise väga lihtsaks. Poes käin vaid 2 korda nädalas – võrreldes eelnevaga säästab see palju aega," kiidab Tiina toitumiskava jälgimise lihtsust.

Selgus, et ka Tiina vend hakkas õe eeskujul omavalmistatud toitu tööle kaasa võtma ning nüüdseks on ka tema 10 kilo kaotanud.

Toitumiskavast täpsemalt saad lugeda siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700