Autor: Ann Vainlo • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühepäevased suvepäevad on sageli palju efektiivsemad

Suvel on vaid loetud nädalavahetused. Pere ja lähedastega koosoldud aeg on alati liiga napp. Ühe päevaga jõuab väga palju teha. Kõige olulisem meeskonna jaoks on koos veedetud kvaliteetaeg töövälises keskkonnas.

Oluline, et tegevusele järgneks ühiselt vabalt veedetud aeg, kas grillides, tantsu lüües või lihtsalt juttu ajades, et omavahel muljeid vahetada ja nii mõnedki tööjutud "sirgeks rääkida".  Soovitan soojalt 24h suvepäevi, ööd on ju lühikesed ja ööpäevaga jõuab palju. 

Toon ühe näite 24h suvepäevast, mida hiljaaegu Pidupäeva FB mängu võitjale Martna lasteaiale korraldasime. Kogunesime reedel kell 14.00, pakkusime kerget lõunasööki, seejärel siirdusime Kajamaa Viburajale õppima ja veretut vibujahti pidama. Metsast tagasi tulles oli meid ootamas õhtusöök. Peale õhtusööki toimus parimate töötajate ja vibujahil osalejate tunnustamine. Seejärel liikus tegevus vabas graafikus – räägiti juttu, käidi saunas või löödi tantsu. Öösel said teravsilmad veel öise laserlaskmisega tegeleda.

Tugevamad jutustajad lõpetasid varahommikul, mil pakuti juba hommikusööki. Seejärel sõitsime Metsanurme külakeskusesse väikesele tuurile ning meeskonnamängule. Kerge pikniku järel  siirdusid õnnelikud, kuid väsinud suvepäevalised koju. Kuuldavasti algas järgmine nädal hoopis teise energiaga.

Allpool mõned ideed, mida ühepäevastel suvepäevadel ette võtta:

Adrenaliiniotsijatele

• Elamuslik päev Otepää Seikluspargis  või Lontova Seikluspargis

• Meeldejääv seiklus ATV-ga Männiku Safarikeskuses

• Võidusõit  Laitse Rallypargis

Käsitööd armastavale seltskonnale

• Seebitegu Saaremaal GoodKaarma Seebikojas

• Toimekas päev Setomaal Taarka Tarõs

Looduse nautlejatele

Kajakimatk Tallinna Lahel

• Suvepäev koos kalastusretkega Võrtsjärvel

Kalepurjekaga Võrtsjärvele

• Ürgne seiklus vibuga Kajamaal

• Piknik looduses, kas mõnes pargis või näiteks Viimsi Vabaõhumuuseumis või Eesti Vabaõhumuusemis

Tantushuvilistele

Kariibi hõnguline pidu seal, kus just sulle meeldib

Stiilipeo huvilistele - ideid Kostüümikontorilt

• Elusta Metsik Lääs - jaga seltskond kauboideks, indiaanlasteks ja saloonitüdrukuteks ning ela oma elu huvitavaks! Pauguta (mängu)püsse ning vaata, kas headus võidab ja üksik mehine kauboi ratsutab filmi lõpul päikeseloojangu suunas...

• 30. aastad - praegu väga menukas teema, mida saab edasi arendada näiteks Hercule Poirot´ või endise Eesti Vabariigi võtmes.

• Rahvaste sõprus - jaga seltskond eri rahvusteks ja lase fantaasial voolata. Iga rahvus peaks mõistagi andma oma panuse nii söögilauale kui ka meelelahutusprogrammi.•Austin Powersi pidu - kultusfilmi ainetel lustakas ettevõtmine, mida ei piira muu kui piiratud kujutlusvõime.

Veinihuvilistele

Koduveini koolitus koos degustatsiooniga

Heategijatele

Talgud looduses ELF-ga

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700