Autorid: Helo Tamme, Helo Tamme, ISS Uus-Meremaa personalijuht • 28. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pildimaterjali kasutamine töökuulutustes

„Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna“
„Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna“ – just nii kõlab tuntud kõnekäänd, millele olen ka oma varasemates postitustes korduvalt viidanud, rõhudes sellele, kui oluline on ikka õige pildimaterjali kasutamine töökuulutustes, kirjutab ISS Eesti personalijuht Helo Tamme.

Teame, et töökuulutuse üheks edufaktoriks on silma jäämine ja kandidaatide kõnetamine. Seega tuleks lisaks läbimõeldud sõnumile ja atraktiivsele visuaalile valida ka õige kuulutuse avaldamise kanal. Klassikalised kanalid ei pruuti alati töötada, seega miks mitte mõelda oma töökuulutust avaldades veidi „kastist välja“ ja avaldada see tänaval ja seda sõna otseses mõttes. Just tänavajoonistusena Malmö linna erinevates strateegilistes asukohtades avaldas ka Consignit oma värbamissõnumi: „there are better ways“ (ehk „on ka paremaid viise“). Kampaania eesmärgiks oli tutvustada Consignit’it, kui tavapärasest erinevat tööandjat, näidates, et nemad ei sõida inimestest teerulliga üle.

Soovitused töökuulutuse koostamiseks:

- mine oma töökuulutusega tänavale ja seda sõna otseses mõttes – nii jääd silma ka möödakäijatele, kes muidu ehk tööd ei otsigi, nüüd aga märkavad sinu töökuulutust;

- joonista oma töökuulutus kriidiga otse asfaldile või tahvlile (nagu toitlustusasutused vahetevahel tänaval oma menüüd välja reklaamivad);

- töökuulutus on samasugune reklaam, nagu iga teinegi, seega uuri enne selle tänaval avaldamist kindlasti ka reklaamiseadust, kohaliku omavalitsuse piiranguid ning maksustamise teemasid.

Loe lisaks http://helotamme.blogspot.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700