Autor: Ann Vainlo • 17. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

28 võimalust, kuidas korraldada motivatsiooniüritusi talvel

Lõbusat ja hoogsat tõukekelgumatka aitab organiseerida loodusturism.ee.
Foto: Andrus Taul
Motivatsiooniüritus on mõiste, mis venib nagu kummipael. See ulatub sauna- ja jämmipidudest kuni tõsiste, meeskonnatööd parandavate sportlike treeninguteni. Ja ilmselt on sõltuvalt ajast ja kollektiivist need kõik omal ajal õigel kohal. Mida siis ette võtta talveperioodil, kui päikest pole ammu nähtud, akud tühjad ja eesootav tööpõld tundub lõputu? Kuskohast leida taaskäivitamis- ehk restart-nuppu?

Siin on valik tegevustest ja kohtadest, mille hulgast leiavad endale sobiva nii adrenaliinihullud, kultuurilembesed kui ka vaikselt toasoojas nokitseda soovijad.

Kuni 25 inimesele

Õrrekese töötoad teile sobivas kohas.- Kaminatule ääres on ju mõnus veeretada soovitrühvleid või enne sauna minekut teha valmis purgitäis naturaalset kehakoorijat.

Ulukisafari Toosikannus Raplamaal. Tuleb välja, et safarid on võimalikud ka mujal kui Aafrikas.  Teil on võimalik Eestimaa loomade tegutsemist nautida nende loomulikus keskkonnas - Toosikannu loomapargis. Vapramad võivad valida jalutamise, teistele on kohad turvalises safariauto kastis.

Tuleb välja, et safarid on võimalikud ka mujal kui Aafrikas. Teil on võimalik Eestimaa loomade tegutsemist nautida nende loomulikus keskkonnas - Toosikannu loomapargis.

Restart kala sikutades.- Kalagiid Jarko Jaadla on avastanud RESTART-nupu kalasikutamises! Tagasiside põhjal (tõsi, mitte kaladelt),  saab öelda, et see tegevus on märgatavalt parandanud mitme firma sisekliimat või aidanud kaasa äripartnerite omavahelisele läbisaamisele.

Veinivilla külastus ja veinide degusteerimine Lääne-Virumaal. Eesti esimene ametlik marjaveinitalu - Valgejõe Veinivilla, kutsub teid klaasikest kvaliteetset kohalikku marjaveini nautima. Veinivilla perenaine, sommeljeeharidusega Tiina Kuuler, teeb eestimaistest marjadest ja puuviljadest veini juba kümme aastat ja õpetab seda teistelegi.

Pärimusmuusika õpituba Viljandis. Professionaalsete õpetajate käe all saab algteadmisi omandada parmupilli, väikekandle või laulumängude õpitoas – kuuldavasti pannakse tantsima ka karud.

Vigrursõit trikiautoga LaitseRallyPargis Harjumaal  - ülimalt lõbus on teha sõitu trikiautoga, mis on nagu iga teine sõiduauto, kuid rool käib vastupidiselt sõidusuunale.

Kultuurilooline retk Kõrvemaal veokikastis, hilisema kümblustünni hüppamise ja saunakülastusega. Põhja-Kõrvemaa on üüratult suur, hõredalt asustatud ja imekauni loodusega piirkond , kus omal ajal on olnud kirev kultuurielu ja kust on pärit mitmed tuntud kultuuriinimesed.  Külastame Paukjärve ja Kõnnu Suursoos olevat vaatetorni ja uurime,  mis on alles Koitjärve külast.

ATV-safari Männikul saate tutvuda endiste sõjaväepolügoonidega, sealhulgas ka tankodroomidega. Külastada saab läheduses asuvaid Männiku karjääre ja veekogusid,  sõita mägistel krossiradadel ja nautida männimetsaga loodust.

Suusakool Kuutsemäel sobib mõnusaks lustimiseks nii vanadele kui noortele – mäenõlvad pakuvad võimalust nii sportlikuks suusatamiseks  kui kenaks kelgutamiseks. Talvemõnud on igal juhul garanteeritud. Pärast “mäepäeva” võite ühiselt saunalaval muljetada. Jõukohane ja lõõgastav igaühele!

Lustakas tõukekelgumatk Pühajärve jääl või liikumisradadel. Millal Sa viimati tõukekelguga sõitsid? Lapsepõlves? Pole kunagi proovinud?

Lõbus ja hoogne või uuriv ja hariv tõukekelgumatk telli Loodusturism.ee

matkakorralduselt.

Restart kala sikutades Jarko Jaadla juhendamisel.

Restart kala sikutades Jarko Jaadla juhendamisel.

Kuni 50 inimesele

Aardejaht Saunakülas Harjumaal.-   Saunaküla territooriumile on peidetud hinnaline aardekirst. Kuhu täpselt, seda ei mäleta keegi. Küll aga on aarde peitjatest alles jäänud legend, tühi tabel ja erilised prillid. Kui tabel ära täita,  siis pidavat prillidega nägema aardekirstu asukohta.

Seiklus Kalevipoja radadel Jõgevamaal teeb teid uuesti tuttavaks meie eeposega. See kolmetunnine seiklus annab võimaluse Peipsi tagant laudu tuua, külastada Vanapaganat allilmas ja kogeda teisigi Kalevipoja seiklusi.

Ürgne seiklus vibuga Tallinna lähedal Kajamaal. Lõbus, sportlik ja romantiline päev traditsioonilise vibu, puutumatu looduse, päikese-  ja lumesäraga aitab hoida tervist, peletab tööväsimuse, paneb  unustama igapäevaseid pinged ning õpetab keskenduma. Kõik see kokku seob tiimi uuesti ja tugevamalt.

Adrenaliinihullude talvepäevad mootorsaanisafari ja saunaga Järveveere keskuses. Kõik on valmis – tule ainult kohale ja tunne, kuidas adrenaliin su üle võimust võtab!

Saunaõhtu Lammasmäel Lääne-Virumaal  - ega eestlane elu ilma saunata hästi ette kujuta. Eriti pärast tegusat päeva on saun parim, mida soovida. Kel tahtmist, saab koha peal endale saunamütsigi viltida.

Eestimaa Hollywood – Sagadi mõisas Lääne-Virumaal. Kas teate, et just Sagadis asub Eesti Hollywood? Kui suuremad linnad välja jätta, siis on Sagadi mõis kaheksa mängufilmi võttekohana enim kasutatud võttepaik Eestis.

Atla mõisa Raplamaal savi voolima ja maalima! Mõisakeraamikat võib leida paljudest kodudest ja söögikohtadest.  Aga kuidas seda tehakse? Meistrid ei hoia teadmisi vaka all, vaid on valmis neid lahkesti ka teiega jagama.

Kuni 100 inimesele

Firmapidu kilplaste juures Järvamaal.- Teil on algul võimalik end tunda  “tarkade” kilplastena,  kes usinalt õpivad ja end arendavad. Seejärel panevad kõik kollektiivselt mõistuse varna, teevad kilplaste tempe, lõõgastuvad ning vabanevad igapäevastest muredest. Kui jälle tarkust vaja, siis saab selle kenasti jälle varnast kätte.

Mõnule Tallinn Viimsi SPA basseinides ja mullivannides. Teie kasutuses on soovi korral  kogu saunakeskus või SPA18+ kompleks. Saate lasta filmil või presentatsioonidel seinal joosta või lihtsalt nautida sobivat muusikat.

Superstaaride heitlus talentidele. Täna õhtul olete teie superstaarid! Mängu käigus otsitakse ja leiatakse uusi säravaid talente. Hirmu ja armu jagavad staarkohtunikud, show’d juhib  karismaatiline õhtujuht. Korraga saab osaleda kuni 75 inimest. 

Fotokoolitus Trofee Jahimajas Jõgevamaal. Tehke väljasõit levivabasse alasse! See jahimaja (sobib 80le) asub piinlikku kiusatust tekitavatest lõbustuspaikadest kaugel ja telefonilevi on ainult Suure Tamme all. See-eest on fotoaparaadil Trofee jahimaja ümbruses jäädvustamist küllaga! Õhtusöögiks pakutakse roogade rongkäiku metspardist põdrani, sellele sekundeerib  suurepärane veinikaart.

Seikluspäev Tuhamäel Kiviõli Seikluspargis. Ärge laske end tuhamägede tuhasest assotsiatsioonist hirmutada. See on väga tõsine seikluspark, kus saab suusatada, lumelauda sõita, krossi nautida või hoopis mägedes matkata. Hilisem lõõgastus saunalaval, vaatega mäele, paneb päevale mõnusa punkti. Sobib kuni 70 inimesele.

Edunõidumine Nõiariigis Võrumaal (kuni 70 inimesele). Nõiariigis saad võistelda luuaviskes, tutvuda Uhtjärve Ürgorus asuva salarajaga, korraldada mitmesuguseid teatevõistlusi ja pallimänge. Lisaks saad nautida ürgset Võrumaa loodust – imeilus igal aastaajal, korraldada saunaõhtuid või tantsida varahommikuni.

Angla Pärandkultuurikeskuses Saaremaal saavad nii mehed kui naised käised üles käärida, käed tööle panna ja valmistada leiba, viltida sussi, nikerdada kadakast nagi või hoopis uksesildi.

Rohkem kui 100 inimesele

Lõbus olemine Nelijärvel.- Seal on talv alati lumerikkam kui Tallinnas. Nelijärvel saab järvejääl uisutada, suusatada, jäähokit mängida või hoopis karastada end pärast leiliviskamist jääaugus. Lõbutseda saab kuni 300 inimest.

Meeskonna- ja strateegiamäng Loquiz. Võid valida sobiva toimumiskoha ja seiklus- ja meeskonnamängude firma 360 KRAADI organiseerib sinna Loquizi mängu! See on üks tugevamaid meeskonnamänge, kus tiimidel tuleb langetada otsuseid sobiva strateegia ja liikumissuuna valimiseks, olla valmis nende nimel riskima ja panna proovile oma teadmised.

Paintball annab rohkelt adrenaliini! Adrenaliin.ee tuleb ja paneb selle mängu püsti just sulle sobivas asukohas. Värv kulub kohe, kuid põnevad elamused ja mälestused jäävad teiega veel väga kauaks ajaks!

Pühajärve Spas saate peale mõnusat suusa- või kelgupäeva tõeliselt lõõgastuda ja aja maha võtta. Ning talveilma võib ju nautida ka hoopis suurepärase vaatega ujulast!

Vaata lisaks www.pidupäev.ee.

Pühajärve Spa-s saate peale mõnusat suusa- või kelgupäeva tõeliselt lõõgastuda ja aja maha võtta ning talveilma edasi nautida suurepärase vaatega ujulast.
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700