Autor: Sekretär.ee • 10. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Humoorikas video teistmoodi vene keele õppest

IVANi vene keele kursusel kasutatakse erinevaid mängulisi meetodeid, mis annavad osalejatele võimaluse end reaalsetes situatsioonides proovile panna ning aktiivselt vene keeles suhtlemist harjutada.
Kas tuleb tuttav ette jutt, et olen vene keelt õppinud juba 5-ndast klassist saadik või juba 10 aastat aga rääkida ikkagi midagi ei oska. Meenuvad vaid pähe õpitud fraasid vaatamisväärsustest Moskvas või Puškini luuleread. Igapäevane kõnekeel ootab kusagil alalhoidlikult peidus ning olukorras, kus oleks vaja kasvõi paar lauset öelda, ei kavatse need end ilmutada. Rääkimata grammatikareeglitest, mis isegi pika õppimise peale endiselt meeles ei ole.

Grammatika on oluline ning enamus meist on alustanud selle õppimisega. Kuna paljude jaoks ei ole see olnud tulemusterikas, siis otsustasime, et seekord alustame vene keele õppimist teisest otsast. Garanteerime, et peale seda vene keele kursust oskad rääkida lisaks luuleridadele ka iseendast, oma lähedastest, tööst, huvidest ja muudest Sulle olulistest teemadest. Kursusel kasutatakse erinevaid mängulisi meetodeid, mis annavad osalejatele võimaluse end reaalsetes situatsioonides proovile panna ning aktiivselt vene keeles suhtlemist harjutada.

Vaata humoorikat videolugu teistmoodi vene keele õppest:

Tagasiside kursusele

Mart Normet, ETV meelelahutustoimetuse juht

Vene keelega on selline naljakas lugu, et ma justkui oskan seda... tähendab, ma saan kõnest enamasti aru! Aga samas ei oska ka... sest ma ei suuda vastu rääkida! Vene keel on kadunud minu ajus kõige alumisele korrusele, tolmu alla. Muide, kuidas on tolm vene keeles? Nii mõtlesin ma kaks kuud tagasi. 15 tundi hiljem suutsin Venemaa filmiprodutsendiga läbi viia venekeelse koosoleku. Uhke värk! Nii et IVAN on tõesti hea meetod oma vene keele elluäratamiseks. Pingevabas õhkkonnas pidevalt keelt kasutades tuleb see meelde kiiremini kui taaskord grammatikaga akadeemilises õppes alustades.

ETV meelelahutustoimetuse juht Mart Normet.
Foto: Martin Dremljuga / ERR

Uudne vene keele kursus sekretärideleKursuse eesmärk:

õppida üheskoos mitteformaalsete meetodite teel eeskätt suhtluskeelt, mida on vaja sekretäridele ning koguda julgust vene keeles rääkimiseks

Kursuse pikkus: 2 kuud (5.10-23.11.2015), kokku 15 kohtumist

Kursuse toimumise aeg: esmaspäev ja kolmapäev (2 korda nädalas), kell 18.00-20.00

Kursuse maksumus: 150 eurot+km

Koolitaja: Aleksei Razin

Esimene tasuta proovitund: 5.oktoober

Koht: Tallinna Ülikool, Haridusinnovatsiooni Keskus, 4 korrus

Registreeru vene keele kursusele siit või küsi lisainfot.

Tahad rohkem teada kursuse kohta? Klikka siia.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700