Autor: Sekretär.ee • 16. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne vene keele kursus sekretäridele!

Kursuse eesmärk on õppida üheskoos mitteformaalsete meetodite teel eeskätt suhtluskeelt, mida on vaja sekretäridele ning koguda julgust vene keeles rääkimiseks.
Tihtilugu meenuvad vene keele õppijatele vaid Puškini luuleread või pähe õpitud fraasid. Igapäevane kõnekeel ootab kusagil alalhoidlikult peidus ning kui vaja kas või paar lauset öelda, ei kavatse see end ilmutada. Otsustasime, et seekord alustame vene keele õppimist teisest otsast.

Vaata, mida inimesed IVAN-ist mõtlevad:

IVANi kursuse raames oleme valinud vene keele grammatikast kõige tähtsamad elemendid, mida just kõnekeeles on tarvis meeles pidada. Lisaks sellele töötasime välja terve rea mänge, mis lõhuvad keelebarjääre ja aktiveerivad sõnavara. Üks tähtis element on psühholoogiline aspekt uue keele kasutuse algusel (hoiakud, keelebarjäär jne).

    

Mängude temaatika valitakse osalejate soovidest lähtuvalt. Iga kursusel osaleja saab endale mentori, kellega tandemis vene keelt praktiseerida. Kodused ülesanded on seotud igapäevase eluga (nt kui teemaks on omadussõnad, siis koduseks tööks jääb teha nädala jooksul komplimente oma vene keele mentorile).

 

Garanteerime, et peale seda vene keele kursust oskad ja julged rääkida lisaks luuleridadele ka iseendast, oma tööst, huvidest ja muudest Sulle olulistest teemadest.

Täiskasvanutele mõeldud keelemängude loomisel lähtume järgmistest põhimõtetest:

• Kõik algab motivatsioonist. Seepärast paneb iga osaleja kursuse esimesel tunnil kirja oma isiklikud eesmärgid – miks mina vene keelt õpin? Nende kirjapandud eesmärkide poole püüdleb iga inimene vastavalt oma kohusetundele. Sundida ei saa kedagi.

• Keele õppimine peab olema fun. Tunnid ei meenuta üldse klassikalist vene keele tundi. Osalejad saavad palju suhelda, ruumis ringi liikuda, joonistada jne.

• Igaüks meist on huvitav inimene.  IVAN tundides ei õpita raamatutegelaste elude järgi, vaid tähelepanu keskmes on iga “mina”, räägitakse iseendist.

• Iga osaleja osaleb õppeprotsessis vastavalt oma individuaalsele keeletasemele. Kõik ülesanded peavad olema täidetavad keeleoskuse tasemest hoolimata.

 

ÕppeväljundidKursusel osaleja:

• ületab nn „keelebarjääri“ ehk hakkab rääkima vene keeles

• õpib vähemal 70 uut sõna

• veendub, et ta oskab kas või osaliselt vene keeles väljenduda

• oskab  loovalt enda mõtteid nii lihtsustada, et neid saab väljendada, kasutades piiratud sõnavara  

• saab motivatsiooni vene keele oskuse edasiseks arendamiseks  

• praktiseerib vene keelt tööl ning eraelus

• saab vene keeles rääkimisest positiivse kogemuse

• teab elementaarseid n-ö „kõnegrammatika“ lähtekohti ning rakendab neid suhtlemisel

IVAN sai Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt preemiat "Aasta võrkeelealane tegu 2014"

Kursuse eesmärk: õppida üheskoos mitteformaalsete meetodite teel eeskätt suhtluskeelt, mida on vaja sekretäridele ning koguda julgust vene keeles rääkimiseks

Kursuse pikkus: 2 kuud (5.10-23.11.2015), kokku 15 kohtumist

Kursuse toimumise aeg: esmaspäev ja kolmapäev (2 korda nädalas), kell 18.00-20.00

Kursuse maksumus: 150 eurot+km

Koolitaja: Aleksei Razin

Esimene tasuta proovitund: 5.oktoober

Koht: Tallinna Ülikool, Haridusinnovatsiooni Keskus, 4 korrus

Registreeru vene keele kursusele siit või küsi lisainfot.

Kursuse eesmärk on õppida üheskoos mitteformaalsete meetodite teel eeskätt suhtluskeelt, mida on vaja sekretäridele ning koguda julgust vene keeles rääkimiseks.
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700