Autor: Nupu Learning • 9. oktoober 2023

Emotsionaalset heaolu toetavad kingitused töötajate lastele jõuludeks

Jõuluaeg on aeg, mil jagatakse rõõmu ning üks suurepärane viis seda teha on valida tähendusrikas kingitus oma töötajate lastele. Kuigi kommid ja mänguasjad on alati populaarsed valikud, on olemas alternatiiv, mis ei too lastele ainult rõõmu, vaid aitab neil arendada olulist eluoskust – emotsionaalset intelligentsust - ning omandada baasteadmised oma vaimse tervise toetamiseks.

Kommide kinkimine on olnud jõulukingituste traditsioon juba aastaid ning pole üllatav, et lapsed neid armastavad. Kuid peame arvestama, et maiustusi koguneb lastele jõuludel tihti rohkem kui tarvis ning liigne suhkru tarbimine võib kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme. Ajal, mil laste rasvumine on ühiskonnas kasvav probleem, on tööandjal vastutustundlik samm valida kingiks midagi kasulikumat.

Maiustustele on värskendav ja tervislik alternatiiv näiteks vaimset tervist toetavad tegevuskaardid “Tunded”, mis arendavad emotsionaalset intelligentsust, on lastele abiks erinevate tunnete mõistmisel ning aitavad tugevdada vanema ja lapse omavahelist sidet.

Iga lapsevanem teab, et lapsed on küll väikesed, aga nende tunded on väga suured ja tihti tormilised. Emotsioonide mõistmine – millised need on ja mis olukorrad neid esile kutsuvad - on üks esimesi samme õppimaks erinevate tunnetega paremini toime tulema. Laste tunded võivad mõnikord avalduda viisil, mis teistele või nendele endale haiget teeb, näiteks löömine, hammustamine või asjade lõhkumine. Õnneks on olemas ohutud ja lõbusad viisid, kuid mõnikord lastel lihtsalt veel ei ole neid oskusi. Uued psühholoogiga koostöös loodud tegevuskaardid “Tunded” pakuvadki lahendusi mõlemale etapile - nii emotsioonide kirjeldust ja tundmaõppimist kui ka tööriistu ja tegevusi suurte tunnetega toimetulekuks.

Tegevuskaardid “Tunded”

● Sobivad lastele vanuses 2-18, kuid tegelikult ülemist vanusepiiri ei olegi - ka täiskasvanud saavad kasutada kaartidel olevaid nippe ja harjutusi erinevate tunnetega toimetulekuks.

● On välja arendatud koostöös psühholoog Rebecca Põldmaga, kes jagab oma nõuandeid ka Instagrami kontol @remap_psychologist.

● Arendavad laste sotsiaalseid oskusi.

● On mängulised ja lastele kaasahaaravad.

● Sisaldab 12 tunnet seletavat kaarti, millel on pilt, tunde kirjeldus, näide ja abistavad küsimused tundest paremaks mõistmiseks; ning 24 tegevuskaarti, mis aitavad emotsioonidega paremini ja tervislikult toime tulla.

● On välja arendatud ja toodetud Eestis väiketootja Nupu Learning poolt.

Tegevuskaardid “Tunded” toovad lapse ja lapsevanema kokku. Mõlemad võtavad selle aja, et arutada nii tundeid kui ka lapse huvisid ja tegemisi. Ühised vestlused ja tegevused loovad lõbusa ja ühise kvaliteetaja, mis on samal ajal ka õpetlik kõigile osapooltele. Nupu tegevuskaardid “Tunded” on suurepärane valik peresõbralikule ettevõttele. Kingi jõuludeks suhkru asemel ühist aega, uusi teadmisi, oskusi ja tervist. Tooted saab tellida https://nupu.eu/firmakink või kirjutades aadressile [email protected]

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700