Autor: Lemmi Kann • 20. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretar.ee lahkab äriloovust

Sekretäri blogid täienevad alates tänasest uue huvitava kirjutajaga - ettevõtja ja konsultatsioonifirma BDA partner Indrek Maripuu hakkab Äriloovuse blogis lahkama organisatsioonis toimivate hoovuste tagamaid.

Ettevõtjana on Indrek eelkõige seotud ning ka edaspidi huvitatud kaitsmisväärsel intellektuaalomandil põhinevatest ettevõtmistest. Konsultandi ja blogijana on tema põhifookuseks loovus, tasuvusanalüüs ja ärimudeli arendus.

Hariduse on Indrek omandanud Eestis ja Rootsis - MBA kraadi sai ta Tallinna Tehnikaülikoolist, aga palju põnevamaks peab Indrek enda sõnul hoopis neurolongvistilise programmeerimise, Rootsi looduse ja kultuuri ning waldorfpedagoogika tudeerimist. Lisaks erinevad ärijuhtimisega seotud koolitused Eestis ja mujal.

“Kõik need asjad kokku on vorminud minu maailmapilti ja andnud päris unikaalse kompoti,” muigab mees ise.

“Ma olen veendunud, et ärimaailm on jõudnud olukorda, kus vanamoodi enam tegutseda ei saa. Õigemini tegutseda saab, aga väljapaistvaid tulemusi ei saavutata,” on Indrek kindel.

Vanamoodi tegutsemise all peab ta silmas hoolimata vastupidisest retoorikast valitsevat arusaamist, et töötajad on organisatsiooni omand, usaldada saab neid vaid siis, kui nad on silma all ja parem oleks, kui nad teeks vaid seda, mis neil teha palutakse.

Indrek usub ka, et tänases kiiresti muutuvas maailmas on väheusutav, et ainult kulude kärpimine ja senise tegevuse jätkamine ettevõtte uuele tõusule aitavad.

“Edu tagatiseks ei ole kahjuks enam ka ühekordne suurepärane äriidee, vaid nö pidev leiutamise seisund. Tegemist on olukorraga, kus ettevõtja, õigem oleks isegi öelda  - ette võtja peab lakkamatult otsima inspiratsiooni, et oma ärimudelit arendada. See omakorda eeldab oskust läheneda olukordadele uue nurga alt, olla loov ning oma võimalused ära tunda,” räägib Indrek oma nägemusest, kuidas asjad ärimaailmas paremini toimida saaksid.

Siin blogis kirjutabki Indrek umbes korra nädalas enda kogemustest ja tähelepanekutest kuidas organisatsioonis sellist seisundit saavutada. Sekka tutvustab ka töökeskkonda ja inimeste käitumist puudutavaid uuringuid, mis aitavad igalühel lahti mõtestada organisatsioonis toimivate hoovuste tagamaid.

Viimase seitsme aasta jooksul on ta nõustanud enam kui 50 ettevõtte võtmeisikuid. Lisaks on ta mentor EASi vastavas programmis, Keila Taastusravikeskuse nõukogu esimees ja Tallinna Tehnikaülikooli ettevõtluse õppejõud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700