Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 14. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einar Vettus: hea kui üldse Eestist minema saab  

Kuna Eestist väljuvaid lennuliine napib, tähendab see Einar Vettuse sõnul suurt ajakulu ärikohtumistel osalemiseks. 

ASi TSM Arenduse juhataja Einar Vettuse sõnul on lennutranspordi puhul hea meel, kui üldse Eestist minema saab. "Ja seda mitte ainult viimasel ajal tekkinud tuhaprobleemide tõttu. Seis lennutranspordi osas on ikka üsna nutune. Ei saa sõite planeerida nii nagu sooviksid, vaid peab kasutama ebasobivaid variante. Kui soomlane läheb Soomest mujal toimuvale koosolekule samal hommikul lennukiga ja on õhtuks kodus tagasi, siis meie peame valmis sõitma juba õhtul ja ööbima hotellis ning raiskama aega ja raha sellele," kurdab ta.

 Vettuse sõnul juhtub ikka, et büroojuht kipub valima esimest ja mitte ehk kõige soodsamat reisifirma tehtud pakkumist. "Eks inimene on ju oma loomult laisk. "Ikka juhtub, et büroojuht valib esimese koostööpartneri pakkumise, ilma et uuriks muid alternatiivseid võimalusi. Eks tuleb uuesti meelde tuletada, muudmoodi sellega võidelda ei saa," ütles Vettus, kelle sõnul on normaalne hinnatase teada, mistõttu teenuse liigse kalliduse puhul on see kohe näha. "Ega ka kõige odavamat pole otstarbekas valida, pakkumine võiks olla optimaalseim," leiab ta.

 Kuna Eesti kontorist väga paljudesse erinevatesse maailma punktidesse ei sõideta, pigem on tegu kindlate marsruutide ning sihtpunktidega, on kokkulepped sõlmitud Vettuse sõnul näiteks ka otse kohapealsete majutusasutustega. "Raske aeg tähendab vajadust rohkem reisida ja kontakte luua, õnneks on see langenud hindade tõttu lihtsam. Hinnad on igal pool langenud siiamaani. Hotellide puhul võib rääkida ligi veerandi võrra madalamatest hindadest varasemaga võrreldes," rääkis Vettus.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700