Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virve Roosimägi: arendame koolituste eksporti

Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul võib rääkida mõningasest koolitusturu ärkamisest. Lisaks soovitab ta koolitajatel varasemast rohkem osaleda rahvusvahelisel turul ja projektides.

Äripäeva koolitusfirmade topis eelmise aasta 7. kohalt sel aastal 42. kohale langenud Addenda OÜ tegevjuhi Virve Roosimäe hinnangul langes ettevõtte eelmise aasta käive ligi 10%. “Ei tea, kas koolituste arv väheneski, aga tegu oli pideva hinnasurvega,” sõnas ta.

Samas pole õpihimu tema sõnul kuhugi kadunud ja tasapisi võib Roosimägi hinnangul märgata ka turu ärkamist. “Turg vaikselt aktiviseerub. Kõige olulisemaks märksõnaks on spetsialiseerumine. Ettevõtted tajuvad rohkem, mida on täpselt vaja, ja tellitakse teadlikumalt. Kliendid ootavad konkreetsemalt oma mudelipõhiseid koolitusi,” rääkis Roosimägi.

Erinevate projektide hulk ja osatähtsus koolitusvaldkonnas on tõusnud, ulatudes 30 protsendini.  “Annaks jumal, et ajal, kui avatud koolituste osatähtsus taastub, jääksid alles ka europrojektid,” sõnas Roosimägi. “Ka meie oleme ennast pookinud rahvusvahelistesse koolitustesse, näiteks oleme osalised Sloveenias. See annab julgust olla partnerid rahvusvahelistes projektides, see on mõnes mõttes ju samuti eksport,” lisas ta.

Ressursse napilt

Kuna projektide tarbeks on tarvis teha üsna suuri investeeringuid, võib väiksematel firmadel nappida selleks raha. Samas on Roosimägi sõnul olemas ka väiksemaid paarikümnetuhandelisi projekte, mis samamoodi toovad tööd ja kasu kohalikule elanikkonnale.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700