Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 7. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Tiivel: töötaja oma äri ei tohi põhitööd kahjustada

Kui on näha, et töötaja põhitöö hakkab kõrvaltegevuste tõttu kannatama, peab tööandja töötaja oma äri tegemisse sekkuma, usub Tele2 Eesti juhatuse endine esimees.

ASi Tele2 Eesti juhatuse endine esimees ja ettevõtja Toomas Tiivel ütleb, et pole otseselt vastu, kui töötaja teeb oma põhitöö kõrval midagi sellist, mis on seotud raha teenimisega, kuid selle käigus ei tohi tekkida huvide konflikti. Kõik sellised olukorrad, kus palgalolija pakub teenuseid, mida tööandjal oleks võimalik temalt osta, on Tiiveli sõnul välistatud. Kujuneda ei tohi ka olukorda, kus töötajal on võimalik tööandjale teenuseid müüa. “Näiteks on töötajal osalus trükikojas ja tööandja tellib sealt mingeid trükimaterjale,” toob Tiivel näite.

Peale konkurentsi tekkimise seisneb oma äriga tegelemisel oht selles, et see võib võtta töötajalt liiga palju aega. Tiiveli sõnul on paar sellist juhust ettevõttes esinenud. “Iga juht peab teadma, millega tema töötajad tegelevad. Töö peab olema tehtud – kas pisut aeglasemalt või kiiresti, pole määrav,” sõnas Tiivel. Kui on näha, et töötaja põhitöö hakkab kannatama, tuleb kindlasti töötajaga rääkida, leiab ta. Ette on tulnud ka selline juhus, et töötaja hobist kasvas välja rahateenimisvõimalus, mis tundus teda rohkem huvitavat kui põhitöö, mistõttu tuli tal ettevõttest lahkuda. “Valdavalt tegeletakse pärast tööd siiski hobidega, mitte oma äri käivitamisega. Nii et massilist probleemi pole.”

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700