Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 5. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas netilaimu tasub kontrollida?

Netiavarustes levivate negatiivsete kommentaaride näol ei pruugi tegu olla pelgalt pahatahtliku sõimamisega, vaid ka ettevõtte äripartnerite või konkurentide sooviga lekitada konfidentsiaalset siseinfot. Kui paljud firmad hoiavad netikommentaaridel silma peal, küsib ajakiri Juhtimine.

Suhtekorraldaja Priit Koffi sõnul on rusikareeglit netiavarustes asuvate kommentaaride jälgimise ja reageerimise reeglite kohta keeruline välja tuua. "Tänane kommentaaride kvaliteet pole muidugi selline, milline oli kommnetaariumite algne idee," sõnas ta. "Kui tegu on lihtsalt halbade emotsioonide välja elamisega, siis ei soovita kommentaare lugeda ega südamesse võtta. Aga võib olla ka pahatahtlikke kommentaare, mille taga on tegelikult ettevõtte äripartnerid või konkurendid, kes tahavad lekitada mingit firma siseinfot. Seega ei saa öelda, et kommentaaride lugemisest päris loobuda saaks," rääkis Koff.

"Need juhud on küll harvad - sõltub ettevõttest, projektist ja juhtumist-, kuid võib siiski esineda, et tegu pole lihtsalt pahatahtliku laimu, vaid ettevõtte siseteabe levitamise katsega. Nii et kommentaaridel tasub silm peal hoida, et ei tuleks välja isiku või ettevõttega seotud konfidentsiaalset infot, aga samas ei tasu neid südamesse võtta ega kommentaaridest üldist

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700