1. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööõnne tuleb säilitada ka haigena

"Gripilaine vastu ei saa, aga tööõnn peab säilima ka haigusperioodil," ütles konsultatsioonifirma CPD OÜ turundusjuht ja osanik Anari Hagel.

"Oluline on kindlustada, et inimene põeb haiguse kiiremini läbi," selgitas Hagel, kelle ettevõte jagas eelmisel aastal koos Regioga Äripäeva kõige pere- ja töötajasõbralikuma firma tiitlit. 

Hagel rõhutas ka, et tähtis on haigestunud töötajal võimaldada enda tervise eest hoolitseda. Haigestumist vältida ei pruugi alati olla võimalik, aga tuleb valmis olla, et olukord efektiivselt lahendada.

CPD-l on tavaks korraldada töötajatele igakuiseid tervisereedeid, mille käigus jagatakse tervisealaseid teadmisi. "Igaühel ju omad nipid, vestlustes saame üksteiselt õppida, kuidas mitte haigeks jääda," selgitas Hagel. Tervisereede raamides tegeldakse ka teiste, kas otseselt või kaudselt tervist puudutavate teemadega.

"Tegelikult hoolitseme ka oma vaimse tervise eest," räägib Hagel ja selgitab, et tegevusi on palju. "Näiteks käime koos kinos või näitustel, teeme ühislõuna, pikniku või spordime koos," tõi ta näiteid.

"Meil on terve metoodika selle kohta arendatud, kuidas haigestudes käituda," ütles CPD turundusjuht. "Kui töötaja on nakkusohtlik, on tähtis, et ta ei levitaks seda kolleegidele," selgitas Hagel. Tema sõnul on oluline hinnata, kui raskelt on töötaja haige ja vastavalt sellele tegutseda. "Vahel inimene tunneb end kehvasti, aga saab meilidele vastata kodunt, teinekord aga tuleb kõik tööülessanded töökaaslasele üle anda," rääkis ta.

Hageli sõnul üritavad nad ajaliselt paindlikud olles soodustada ka töötajate sportimist. "Meie tööaeg ei ole kellaajaliselt piiritletud, igaüks teeb tööd siis, kui on kõige produktiivsem," selgitas ta. "Inimesed käivad trennis ka hommikuti või lõuna paiku - siis, kui neile sobib," ütles Hagel ja lisas, et niimoodi jõuab inimene trenni ka suurema töökoormuse periodil.

Sel nädalal kirjutas Äripäev, et Atria Eesti emaettevõte Soomes saavutas töötajate haiguspäevade vähenemise ligi poole võrra, sest parandas töökeskkonda, palkas ettevõttesse meedikud ning lõi haigusi ennetava taastusravi.

Autor: Inga Jakobson, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700