31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte sõbralikkus on peidus juhi pales

Ericsson Eesti valiti 29.mail kõige pere- ja töötajasõbralikumaks ettevõtteks. Ettevõtte personalijuht Ülle Matt ütles intervjuus, et kõige olulisem tegur sõbralikkuse saavutamisel on juhi ja töötaja vaheline suhtlus.

Miks osaleb Ericsson Eesti sellel konkursil?

Meie jaoks ei ole oluline konkursil osalemine iseenesest. Meie jaoks on tähtis hoopis see, kuidas me oma töötajatesse suhtume ja kuidas tagame neile töötajasõbraliku organisatsiooni. Konkursil osalemine on pigem missioon tuua välja selle konkursi olulisust Eestis.

Kuidas luua töötaja- ja peresõbraliku keskkonda tootmisettevõtte töötajatele, kes ei istu kontoris? Ei ole ju võimalik lubada neil näiteks laps tootmisesse kaasa võtta, nagu mõnes firmas võimaldatakse?

Kõige olulisem on juhtimine ja personaalne lähenemine – see on võti, kuidas inimesi organisatsiooniga siduda ja motiveerida.

Olete personalijuhina töötanud ka tootmis ettevõttes Elcoteq Tallinn. Olite seal raskel ajal. Kuidas keerulisel ajal töötaja- ja peresõbralikuks jääda?

Võti on sama. Ajad võivad olla erinevad, aga töötaja jaoks on ette võte ikka juhi nägu. Raskel ajal on juhil suurem vastutus töötajaid motiveerituna hoida ja märgata. Ettevõtte parematel aegadel on juhil seda hõlpsam teha.

Kaasamine on iga organisatsiooni eluetapi võti. Kõik inimesed tahavad olla austatud ja armastatud.

Mida parimaks tunnistamine Ericsson Eestile annab ja kuidas kavatsete seda ära kasutada?

Tiitel on oluline meie töötajate jaoks. See on tunnustus selle kohta, mida me teeme hästi. Ettevõtte maine algab ikka ettevõtte seest.

Mida saab tööstus-tootmisettevõte teha, et olla töötaja- ja peresõbralik?

Oleme ettevõtte juhtimist palju tõhustanud. Et inimene, kes töötajat juhib, jõuaks iga tootmistöötaja juurde personaalselt.

Kindlasti on olulised korraldus ja koolitus – kõik töötajad soovivad tegelikult tööalaselt edeneda. Iga inimene tahab olla edukas ja juht saab olla tema suunaja.

Kumb on tähtsam, kas töötaja- või peresõbralikkus?

Mõlemad. Töö ja eraelu tasakaal on see, mis lõpuks võidab.

 

Autor: Tiive Murdoja, Alyona Stadnik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700