Autor: Tiive Murdoja • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 lihtsat valikut, mis aitavad saavutada enamat

Ajajuhtimise treener Tauri Tallermaa pakub välja viis valikut, mida järjekindlalt tehes võime kindlad olla, et saavutame suurepäraseid tulemusi nii tööl kui isiklikus elus ja õpime oma aega tõhusamalt kasutama.

1. Leia iga päev aega ca 10 minutit iseenda jaoks, et korrastada mõtteid, eesmärke ja plaane.

Oma aja süsteemne kasutamine algab distsipliini loomisest. Tuleb tekitada endale kindlad rutiinid, mis tagavad süsteemsuse ja korrapärasuse. Nii on ka selle 10 minuti leidmisega igas päevas.

2. Ära raiska oma väärtuslikku aega pakilistele ja vähetähtsatele tegevustele.

Meil on igapäev paratamatuid nö "tulekahjusid", on ajaraiskamist, on tegevusi, mis on peamiselt vajalik kellegi teise, mitte meie enda jaoks. Tuleb õppida "ei" ütlema kõigele sellele, mis ei loo meile pikaajalist lisaväärtust. Päris lahti neist ei saa, aga vähendada suudame küll.

3. Ära liialt üle planeeri.

On üks hea ütlus: kui tahad jumalat narrida, siis tee plaane! Selles on väga suur iva! Kui juba teed plaane ja reguleerid oma tegemisi ajas, siis jäta alati reservi, muidu jooksed kinni.

4. Saa sõbraks oma virtuaalmaailmaga (telefoni ja arvuti uuemad rakendused).

Tehnika võib olla meile abiks ja samas ka nuhtluseks. Aga me ei pääse sellest. Järelikult tuleb sellega sõbraks saada ja panna need "vidinad" enda kasuks tööle. Olgu selleks siis kontaktide või kohtumiste salvestamine, to-do listi haldamine vms.

5. Puhka, naudi ja väärtusta igat hetke, mis sulle energiat annavad.

Kui enam ei jaksa, siis tuleb võtta aeg maha. Füüsisega tavaliselt saame lihtsamini hakkama. Aga kui vaim on väsinud, siis pole enam pääsu. Peab puhkama! Tuleb end juhtmetest lahti ühendada (loe: telefon välja ja arvuti kinni!) ja nautida hetki enda jaoks.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700