Autor: Tiive Murdoja • 18. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mis aladel on Eestis suurim ning väikseim palgasurve

Üheksandale kohale kõige madalama palgasurvega ametitest jäi kontoriametnik, selgus Palgainfo Agentuuri analüüsist.

Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht: Kui vaadata ametialati töötajate palkasid ja palgaootusi, saab tuua välja suurema ja madalaima palgasurvega ametikohad. Vaadates üllatavalt väikest palgasurvet IKT-sektoris võib öelda, et seal ongi palgad muutumises – töötajad ütlevad, et nende palgad on kasvanud ja ka edasise kasvu osas ollakse optimistlikud. Ehitussektori suurimad käärid tööandjate poolt pakutavate palkade ja töötajate poolt oodatavate palkade vahel võivad viidata sellele, et ehitajad teenivad tegelikult rohkem, kui näitavad ametlikud palgad.

„Ka CV Keskuse viimasest tööturu-uuringust selgus, et infotehnoloogia ning e-kaubanduse sektoris on palgad muutumises ja palkade tõstmise osas ollakse optimistlikud. Koguni 49% antud sektori vastanutest plaanis järgmise poolaasta jooksul palkasid tõsta“, lisas CV Keskuse turundusjuht, Henry Auväärt. „Hariduse ning logistika- ja transpordisektoris olid palgatõusu plaanid tööturu-uuringus pigem jahedad. Alla 31% antud sektorite vastanuntest plaanis palgatõusu. Seepärast ei ole vähemalt esimeses poolaastas oodata ei hariduse ega logistika- ja transpordisektoris palgasurve vähenemist.“

Kõige suurema palgasurvega ametid:

1. Maaler

2. Bussi- või trammijuht

3. Juht teenindusasutuses

4. Kaupluse juhataja

5. Juht haridus- ja koolitusalal

6. Ülikooli või kõrgkooli õppejõud

7. Turvatöötaja

8. Kokk

9. Tegevusjuhendaja

10. Kraana, tõstuki vm tõsteseadmete juht

11. Tööstuse töödejuhataja

12. Köögiabiline

Kõige madalama palgasurvega ametid:

1. Tarkvara testija

2. Finantskontroller

3. Mootorsõiduki mehaanik ja/või lukksepp

4. Infotelefonide operaator

5. Tarkvara arendaja

6. Turundusjuht

7. Süsteemianalüütik

8. Üldehitaja

9. Kontoriametnik

10. Kelner või ettekandja, saaliteenindaja

11. Finantsanalüütik

12. Tootejuht

Allikad: Palgainfo Agentuur, koostatud töötajate poolt öeldud netotöötasude ja netotöötasu ootuste põhjal. CV Keskuse tööturu-uuring 2013.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700