Autor: Tiive Murdoja • 23. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millega üllatada suvepäevalisi?

Millega üllatada suvepäevalisi, kui on tunne, et kõike on juba proovitud ja sooviks uudseid lahendusi? Nõuandeid jagab seiklus- ja meelelahutussündmuste korraldaja Elamuspank OÜ juhataja Kalvi Kants.

Kantsi sõnul on suvepäevadel kõige tähtsam rõõm koosveedetud ajast, seetõttu pakuvad nemad suvepäevade kavasse selliseid tegevusi, et seltskond saaks nautida koostegutsemist ja elada üksteisele kaasa. "Mõni aasta tagasi sai suvepäevadel populaarseks orienteerumismängud metsas. Siis aga hakkasid kostma hüüded, et kõik on justkui mitmeid tunde kuhugi kadunud ja ei olegi kellegagi suhelda. Meie soovitame hoopiski meeskonnamänge, mis toimuvad sündmusala keskel ja ei nõua suur füüsilist aktiivsust."

Soovitused erinevateks tegevusteks

Näiteks veekogude äärde sobib Kantsi sõnul meeleolukas parveehitus ja sellele järgnev parveralli. Populaarsust koguvad nuputamismängud, võitlus, kus ei võidutse toores lihasjõud, vaid eelkõige loogiline mõtlemine, kiirus, loovus  ja teadmised. Selle mängu nimeks on Elamuspangal Teadusjaht. 

Kants arvab, et ka pimevõrkpallide ja nööriga kokkuseotud paaridega jalgpallide aeg on läbi. Tark on huumoris pisut vinti peale keerata ja proovida jalgpalli mängiga bamperpallide sees või senine lauajalgpall teha päris inimestega. 

Teemadega suvepäevad annavad rohkelt loomingulisi lähenemisi. Näiteks "Eesti vana rahva kärajad" võimaldab õppida lavavõitlust või lõkke ümber tunnustatud õpetajate käe all rahvatantsu. Folgipidu jällegi võimalusi kollektiivi seest kasvatada oma muusikakollektiive või Elamuspanga poolt pakutava filmimängu Stopp-Kaader abil uusi rezissööre ja filminäitlejaid.  

Tihti soovivad inimesed rahulikult lõõgastuda ilma, et peaks osalema suurtes meeskonnamängudes. Neile on Kantsi sõnul heaks ajaveetmisvormiks uudsed atraktsioonid – ronida Eesti kõige kõrgemal ronimisseinal, laduda kastidest torni ja tõusta mööda seda  kõrgustesse, keerelda kiigega üle võlli, vuhiseda köiel üle jõgede ja järvede või panna julgus proovile ja hüpata 5 meetri kõrguselt tundmatusse. Elamuspanga korraldatud suvepäevade  rõhk on uute elamuste avastamisel, nii jääb kaaslastega veedetud ühine suvepäev meelde.

Vali hoolega korralduskohta

Eestis on Kantsi hinnangul sadu suurepäraseid suvepäevade korralduskohti, mis sobilikud erinevate vajadustega ettevõtetele. Mitmed on neil endilgi veel avastamata.

Suvepäeva korralduskoha planeerimisel soovitab ta esmalt panna kirja enda vajadused. Kui te ei vaja majutust ja piisab sobilikust alast, siis soovitab Kants suurepäraste tehnilise ressurssidega Vanamõisa Vabaõhukeskust Saue vallas. Leiate sealt eest nii suure lava, muruväljakud kui ka mitusada inimest mahutava katusealuse. Kindlasti on neid kohti veel, näiteks Tallinnas Rocca al Mare vabaõhumuuseum või Võrtsjärve ääres Ulge puhkeala.

Suurettevõtted, kes vajavad majutust 100 kuni 200 inimesele, kohapealset toitlustust, kvaliteetset teenindust on oodatud Raplamaal Toosikannu Puhkekeskusesse, Läänemaal Pedase Hotell-Puhkekeskus ning Roosta Puhkekülla. Viimase plussideks on Kantsi sõnul mererand ja seikluspark.

Harjumaalt leiab kaunite järvede keskelt Nelijärve Puhkekeskuse. Lääne-Virumaal on rohkete aktiivtegevuste võimalusega Lammasmäe Puhkekeskus ning püstkodadega Raudsilla Matkakompleks.

Pärnumaal on mererannas suvepäevalisi ootamas Lemmeranna ja Varemurru Puhkekeskused. Üsna Eesti keskel on 160 sisemajutuse ja suurepärase välilava ja tiikidega Kopra Turismitalu ning Viljandi järve ääres usinasti kasvav Sammuli Puhkekeskus. Lõuna-Eestis on headeks suvepäeva kohtadeks Nõiariik ning Otepää lähedal on 102 magamiskohaga ja mäenõlva all pesitseva järvega Sokka Puhkekeskus.

Suvepäeva seltskonnad, kellel inimesi alla saja, neile on Kantsi sõnul võimalusi kõige enam. Telkimisalad annavad aga ka nendele kohtadele võimalusi kostitada suuri seltskondi. Ta toob neist välja mõne üksiku, kes jätnud peopaigana kustumatu mälestuse. "Kes ootavad väga kaunist keskkonda, on oodatud Võrtsjärve äärde Järveveerele, Pärnu lahe äärde Ojakole, Raplamaale Luhtre tallu või Ruunawere Postimõisa. Harjumaal on üks populaarsemaid suviseid peopaiku Kuke Turismitalu, Viljandimaal aga Vanaõue Puhkekeskus ja Männiku Turismitalu.

Need ettevõtted, kes väga programmile kulutada ei soovi võiksid valida Valma Puhkelaagri."

Vaata lisaks www.elamuspank.ee.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700