Autor: Sekretär.ee • 7. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

9 nõuannet, kuidas katta teistmoodi nõupidamislauda

Tervise Cateringi juht Andrus Tanni pakub välja mitmeid võimalusi, kuidas nõupidamistelauda tervislikult ja põnevalt katta. Vaata nõuandeid ja fotosid siit.

Tervise Catering OÜ juhatuse liige Andrus Tanni pakub välja kolm võimalust ja rohkelt nõuandeid, kuidas nõupidamistelauda tervislikult ja põnevalt katta.

1. Kevadised värvid ja maitsed

 

2. Põnevad teed ja krõpsud 

 

3. Tervislikud köögiviljad dipikastmes

Milliseid maitsvaid suupisteid saaks koosoleku eel kiirelt valmistada või osta?

Kööginurga olemasolul saab valmistada kannmikseris mõned smuutid ja serveerida neile midagi kõrvale.

Küpsiste asemel võib pakkuda midagi tervislikumat, näiteks pähkleid, köögivilja- ja puuviljakrõpse, õhukesi leivakrõpse koos dipikastmega või osta müslibatoone ja lõigata need suupärasteks ampsudeks.

Osta on võimalik ka erinevaid küpsiseid (üldjuhul võetakse neid kahte sorti – magusad ja soolased), pirukaid, puuvilju. Nende serveerimisel tuleb arvestada, et vajalikud on suupistetaldrikud ja puuviljade söömiseks kahvel.

Tellida on võimalik ka kihilisi võileibu, täidisega mini-croissant'e, erinevaid suupisteid ja magusa valikut – näiteks miniekleere, profitroole, tervislikke täisteraküpsiseid.

Kohvile lisaks võiks pakkuda mõnda põnevat ja energiat andvat teed. Neid võiks kapis olla 2–3 sorti.

Kui 2–3 erinevat lauakatet on korra ette valmistatud, siis õigesti planeerides ei tohiks mingeid raskusi toimetulemisel tekkida.

 

9 nõuannet, mida koosolekulauda ette valmistades silmas pidada

1. Selgitada välja koosoleku formaat (st kas koosolek korraldatakse oma firma töötajatele või külalistele). Töökaaslastega on õhkkond vabam. Külalised ei tule sööma, vaid ikka tööalast informatsiooni jagama.

2. Uuri välja, mis rahvusest ja millisel ametipositsioonil külalised on, et saaks arvestada erinevate rahvuste toitumiskultuuri eripäradega (nt moslemid ei söö sealiha). Samuti tee selgeks, kui kaua koosolek kestab, jälgi, mis aastaajal (st millist aastaajale vastavat toitu pakkuda) ja mis kell toimub (kas enne- või pärastlõunal, kas inimesed on juba lõunal käinud või mitte).

3. Selgita välja osalevate inimeste arv ja kata vastavalt sellele kohvilaud kas koosolekuteruumi või suurema hulga külaliste puhul eraldi ruumi. Lauda kattes jälgi, et lauale oleks ligipääs igast võimalikust küljest.

4. Ettevõtte köögis võiksid olemas olla blender, külmik, veekeetja, kohvimasin, laudlinad, toidunõud: joogiklaasid, söögiriistad, kohvi- ja teekannud (termosed), piimakann, suhkrutoos, vaagnad, salvrätid. Samuti oleks hea ja mugav kohvipausidel kasutada serveerimiskäru.

5. Lauakaunistuste valikul tasuks lähtuda sellest, millise üritusega on tegemist. Aastaajale vastavad lilled võiksid võimalusel alati laual olla. Ka sobivad lauale potis kasvavad ürdid – nad on efektsed, neid kastes ja hooldades on neid võimalik mitmeid kordi kasutada.

6. Sööke valides ära lähtuda iseendast, st kui sulle midagi ei maitse, ei tähenda see, et see külalistele meelepärane ei ole. Pakutavad toidud võiksid olla maksimaalselt 1–2 ampsu, et need saaks kiirelt ära süüa. Vältida tasuks toitude pakkumist, mida on ebamugav süüa, nt suured pudisevad lehttainapirukad.

7. Kui koosolekule on tulemas väliskülalised, siis tasuks valida toidud, millele peale vaadates saavad külalised kohe aru, millega tegu. Inimesed ei söö seda, millest nad aru ei saa.

8. Mida lihtsam ja minimalistlikum on laud, seda soliidsema mulje jätab, liigne toretsemine võib jätta külalistele vale mulje.

9. Sekretärina võta aega ja koosta endale toimuvatest sündmustest lähtuvalt 2–3 nõupidamistelaua paketti, kus kirjas, mida pakkuda, milliseid tooraineid on vaja ja kust neid osta.

*Artikkel ilmus 20.märtsi Äripäeva erilehes "Sekretär.ee"

Tervise Cateringi juht Andrus Tanni jagab nõupidamisteruumi lauakatmise nõuandeid ka 21.aprillil toimuval konverentsil  SEKRETÄRIDE PÄEV 2015.

 

Foto: Terje Lepp
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700