15. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas reageerida, kui Sa ei osutunud töövestluse järel valituks?

Foto: Julia-Maria Linna
Soovitusi, kuidas siis käituda eitava vastuse korral nii, et Sa ei kahjustaks oma mainet Eesti pisikesel tööturul, jagab tööportaal CV Keskus.

Tagasiside

Saada personalijuhile või Sinu intervjueerijale vastukiri ning täna teda aja ja võimaluse eest. Lisaks uuri, kas ta on valmis jagama rohkem infot tehtud otsusest. Näita, et mõistad langetatud valikut, kuid soovid teada saada oma nõrgad küljed, et saaksid nende kallal veel vaeva näha. Oma nõrkuste tundmine annab Sulle võimaluse need hävitada või rõhutada järgmisel kandideerimisel veelgi enam oma tugevaid külgi.

Kas oled pakkumistele avatud?

Kui ettevõtte väärtused ühtisid Sinu tõekspidamistega, siis anna sellest intervjueerijale ka teada. Ütle, et oled avatud ka teistele pakkumistele ning palu tal Sinu CV alles hoida ja võimaluse avanedes taaskord ühendust võtta.

Käitu professionaalselt!

Ei väsi rõhutamast, et suurim viga, mis teha saaksid, on sildade põletamine! Eesti on lihtsalt liiga pisike, et riskida tööturul oma maine kahjustamisega. Ära riku oma tulevasi võimalusi sellega, et täna Sinus negatiivsed emotsioonid süttivad.

Pea meeles, et see, kuidas Sa reageerid eitavale vastusele võib saada määravaks ka järgmisel kandideerimisel. Õpi tehtud vigadest ning arenda viimasel intervjuul esile kerkinud nõrkusi, et suudaksid järgmisel korral osavam olla ning seljatada kõik teised kandideerijad.

 

Autor: CV Keskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700