14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

6 soovitust, mida järgida tööintervjuul Skype´is

Olgu selleks tööintervjuu või lihtsalt läbirääkimised, kuid väikseimadki detailid, mis tavaliselt tunduvad meile elementaarsed, unustatakse veebikaamera vahendusel täielikult. Vaadake, et Teiegi neid kuut viga ei teeks, kui asute ametialaseid läbirääkimisi näiteks Skype vahendusel tegema.

1. Riietuge nagu ülemus!

See, et viite vestluse läbi Skypes, ei tohiks saada otsustavaks, et riietute täna vabamalt. Esindate ikkagi ettevõtet – seega peate võimalikule tulevasele töötajatele edasi andma ka ettevõtte kuvandit.

2. Kõik, mis peaks täna töötama, kahjuks ei tööta

Kontrollige, et Teie kabinetis või koosolekuruumis ei esineks internetitõrkeid. Halva ühenduse tulemusena võite kandidaadiga teineteisest sootuks valesti aru saada, sest osa teksti läheb lihtsalt kaotsi. Eriti halb oleks, kui see juhtub täpselt palgaküsimusi arutades.

3. Mis see on?

Jälgige, mida intervjueeritav üle Teie õla taustalt märkab. Kas kõik on korrektne ja esinduslik? Soovitatav oleks taustale jätta mõned ettevõtte kuvandit edasiandvad materjalid või logod.

4. Esmamulje

Pidage meeles, et Skype vestlusel ei teki Teist esmamulje mitte vestluse esimeste hetkedega, vaid märgatavalt varem. Vaadake üle nii oma profiili nimi kui pilt. Esindate intervjuul ikkagi ettevõtet.

5. Kuhu vaadata?

Läbi veebikaamera on tunduvalt keerulisem edasi anda inimlikku lähenemist. Soovitatav on hoida tavapärasest rohkem silm-sidet, sest teisiti võib jääda mulje, et tegelete kõrvalolevate ülesannetega. Pidage meeles, et vestluskaaslane ei tea, mis paikneb laual või arvutiekraani taga.

6. Harjutamine teeb meistriks

Kui Te ei ole varem kaamera vahendusel intervjuud läbi viinud, siis kindlasti oleks soovitatav teha mõned testimised. Enamus meist ei tunne ennast ikkagi kaamera ees enesekindlalt, kuid seda saab lihtsasti harjutamisega parandada.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab CV Keskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700