Autor: Sekretär.ee • 15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim juht 2015 on Anne Samlik

Eesti parim juht 2015 on Anne Samlik.
Foto: Renee Altrov
Eesti parima juht 2015 on reisifirma Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, keda žürii tõstis esile kui ühiskondlikult aktiivset ja empaatilist juhti, kes on saavutanud suurepäraseid majandustulemusi.

„Üha nõudlikumates oludes, tihenevas konkurentsis ja kiiresti areneva tehnoloogiaga maailmas vajab lisaks töö kvaliteedi tõstmisele muutust ka Eesti ettevõtete juhtimiskvaliteet. Nii era- kui ka avalikust sektorist on küllaldaselt näiteid, kuidas pädev juht on organisatsioonile uue hingamise andnud. Konkursi eesmärk on selliseid häid näiteid märgata ja tunnustada, et me kõik nendelt õppida võiksime,“ ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. „Anne Samlik on näidanud ennast eetilise, empaatilise ja asjatundliku juhina, kes lisaks Estraveli heade majandustulemuste eest hoolitsemisele tegutseb aktiivselt ka Eesti majanduskeskkonna arendamise nimel.“

Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle ütles, et parima juhi tiitel on ühele juhile erakordne tunnustus. “Ajal, mil masinad ja programmid muutuvad üha nutikamateks ja teevad paljud tööd ära ning avatud maailm kutsub inimesi endid mujal proovile panema, on inimese olulisus organisatsiooni edu saavutamisel üha kriitilisema tähtsusega. Parim juht on see, kes väärtustab iga meeskonnaliiget ning teab, kuidas targalt juhtides luua keskkond, kus saavutatakse nii organisatsiooni kui iga indiviidi eesmärgid,” sõnas Olle.

Parima juhi valikul lähtus majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest koosnev žürii kolmest lähtekohast: juhitava ettevõtte pikaajalised head tulemused, eetilisus ja vastutustundlikkkus, juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest enamat.

Lisaks Anne Samlikule olid finaalis veel Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi emafirma HKScani turundusjuht Anne Mere, Telia Sonera Soome juht Valdur Laid, Premia juht Katre Kõvask, A Le Coqi juht Tarmo Noop.

Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Personalijuhtimise ühing PARE, Pärnu Konverentsid ja Äripäev valisid parima juhi teist korda. Eelmisel aastal pälvis tiitli Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Sündinud 23.08.1957

Haridus:

1980 Tallinna Polütehniline Instituut, soojusenergeetika insener

1975 Võru I Keskkool

Töökogemus:

2001-...  Estravel AS - juhatuse liige

1992-2001 Estravel AS - direktori asetäitja turistide vastuvõtu osakonna juhataja

1991- 1992 Tallinna Linnavalitsus - Turismiameti juhataja

1984- 1991 Tallinna Lenini Rajooni RSN Täitevkomitee - sotsiaalse arengu ja teenuste osakonna juhataja

1980- 1984 Tallinna Hotellikoondis - plaani- ja ökonoomikaosakonna vanemökonomist

Ühiskondlik tegevus:

2006-... Eesti Turismifirmade Liidu asepresident

2002-2006  Eesti Turismifirmade Liidu president

1992- Eesti Hotellide Tärnikomisjoni liige

Abielus, 2 täiskasvanud last

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700