30. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti vallutab hobikohvikute buum

Mullu esimest korda toimunud Saaremaa toidufestival lõppes toona meeleoluka tänavapiknikuga Kuressaare kesklinnas.
Foto: Valmar Voolaid, Meie maa
Kodukohvikud õitsevad – Kärdlast alguse saanud hobi korras toidukoha pidajatele mõeldud festivalid toimuvad tänavu suvel mitmes Eesti otsas.

Üheksa aastat tagasi alguse saanud traditsioon ajab juuri – lisaks kodu- ja naabersaare Saaremaa vallutamisele jõuab ettevõtmine ka Eesti kaugematesse paikadesse. “Toidukultuur on oluline osa meie kohalikest tavadest. Saaremaa toidufestival püüab toidukultuuri väärtustamisega tuua elevust madalhooaega,” kommenteeris festivali korraldaja Angela Nairis. Kuressaare linna täidavad septembris samuti harrastuskohvikud.

Kuhu minna?

Türi aedlinna kohvikute päev

Aedpealinna Türi 89. sünnipäeva puhul avavad 2. juulil linnas uksed 17 eriilmelist kodu kohvikut, teiste seas näiteks kaitseliidu kohvik. Lisaks söögile pakutakse ka meelelahutust üllatusesinejailt.

Aeg: 2. juuli

Koht: Türi

Lisainfo www.facebook.com/aedlinnakohvikutepaev

Kärdla kohvikutepäev

Hiiumaa suve üks oodatumaid sündmuseid, mil üheks päevaks 15 kohvikut oma uksed avab. Lisaks keskusele aga tasub tiir teha teistegi saare külade kohvikutes, mis enne ja pärast ametlikku päeva külalisi ootavad ja eriilmelisi elamusi pakuvad.

Aeg: 31. juuli – 2. august

Koht: Kärdla, Hiiumaa

Lisainfo: http://kohvikutepäev.ee

Tartu Toidufestival

Esimene heade mõtete linna toidufestival, mis tahab pakkuda ja tutvustada kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja Tartu kohvikute-restoranide poolt kohalikust toorainest valmistatud maitseelamusi pakkuvaid suupisteid ja roogi. Kõhurõõmu toetab kultuuriprogramm põhisuunaga tervislikule elustiilile ja -toidule ehk loengud, presentatsioonid, staarkokkade etteasted ja show’d. Esimese päeva egiid on tervislik toit, teisel nimeks Tartu Milli pannkoogipäev.

Aeg: 4.–5. juuli

Koht: Tartu kesklinn

Lisainfo: www.ettevotlus.tartu.ee

Saaremaa Toidufestival

Et suvi on Eesti suurimal saarel tihedaim töö rabamise aeg, tasub sinna sammud seada veidi rahulikumas septembris. Kohalik toidupidustuste nädal sisaldab lisaks erinevatele konkurssidele ka tänavapiknikut, õunakohvikute päeva, Koguva kalapäeva ning restoranide nädalat. Viimasel pakuvad 10–15 euroga lõuna- või õhtusööki 15 kohalikku toidukohta. Kohvikutepäevale aga annavad end üles kohalikud kodukohvikud.

Aeg: 7.–13. september

Koht: Saaremaa

Lisainfo: http://saaremaatoidufestival.ee

Võru kodukohvikute päev

Toimub samal ajal, kui Võrus leiab aset XXI Võru folkloorifestival, mille teema on tänavu “Millest rikkad, sellest helded!” Uksed avavad toidukohad pakuvad maitseid sama egiidi all ning väärtustavad kohalikku toorainet.

Aeg: 11. juuli

Koht: Võru linn

Lisainfo: www.vorufolkloor.ee

Autor: Autor: Rivo Sarapik, Äripäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700