15. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pane kontor suvel elama

Kolmandat korda luuakse sel aastal DPD kontori juurde suvenurk – kättesaadavatest materjalidest ja kaubaalustest ehitatud õueala, kus kasvatatakse lilli, tomateid ja maasikaid. Kõik töötajad said suvenurga kujundamisel sõna sekka öelda ning nüüd on sellest saanud kohtumispaik, kus kontorisse saabunud kullerid kontoripersonaliga ühiselt aega veedavad. Leidub ka neid, kes seal sülearvutiga tööd teevad.
Foto: DPD erakogu
Päikseliste ja soojade ilmadega suvi on kahtlemata aeg, mil paljudel keeruline kontoriseinte vahel püsida ning just paras aeg kolleegidega miniatuursete, kasvõi tööpäeva sisse mahtuvate töödega rohkem või vähem seotud ühistegemiste tarbeks.

Pakiveoteenuse pakkuja DPD Jüri aleviku lähedal asuvas kontoris hoogustub ühine söögitegemine alati just vastu suve. Koogiküpsetamiste kohta see ei käi, sest seda tehakse mõnenädalaste vahedega aasta ringi. Ka sel päeval kui mina DPDd külastan tungib ninna mingi mõnus lõhn. „Oh keegi küpsetab kooki,“ hõiskan mõttes.

Ühine söögitegemine käib DPDs kaasas mitmete üritustega. „Teeme ühiselt koristustalguid, hoolitseme, et kogu tänav oleks korras ning kutsume ka naabreid ühinema,“ rääkis DPD müügi- ja turundusjuht Jaanika Kula, kelle sõnul järgneb talgutele ühine lihagrillimine.

Kolmandat korda luuakse sel aastal DPD kontori juurde suvenurk – kättesaadavatest materjalidest ja kaubaalustest ehitatud õueala, kus kasvatatakse lilli, tomateid ja maasikaid. „Esimeste koristustalgute raames ehitasimegi suvenurga ning meie oma töötaja õmbles suvenurga diivanile padjad,“ sõnas Kula. DPD personalijuhi Annika Oruaasi sõnul said kõik töötajad suvenurga kujundamisel sõna sekka öelda ning nüüd on sellest saanud kohtumispaik, kus kontorisse saabunud kullerid kontoripersonaliga ühiselt aega veedavad. Leidub ka neid, kes seal sülearvutiga tööd teevad.

Koostegemine loob teistsuguse meeleolu.

Paljudel töötajatel on omad hobid ja salakired, luba neil neid suvetegemistes kasutada – aiahuvilised saavad tegeleda taimedega, ehitushuvilised lüüa käed külge suveterrassi või muu suvemööbli ehitamisel, õmblushuvilised saavad anda oma panuse dekoreerimisse.

Ideid võib koguda kindla ideekasti kujul aga paljud eelistavad ka otsesuhtlust – vii kõik oma ideed ettevõtte turundusosakonda ning parimad neist lähevad kindlasti käiku.

Läbi isikliku suhtluse lahenevad ka tööteemad sujuvamalt.

Ühisüritused on ettevõtte võimalus näidata töötajatele laiemalt, et me hoolime.

Tugevdab küünarnuki tunnet.

Allikas: DPD, If Kindlustus

Kolmandat korda luuakse sel aastal DPD kontori juurde suvenurk – kättesaadavatest materjalidest ja kaubaalustest ehitatud õueala, kus kasvatatakse lilli, tomateid ja maasikaid.
Foto: Erakogu

Suviseks traditsiooniks on ka töötajate lastele mõeldud lastelaager. „Möödunud suvel õppisid lapsed multikaid tegema ja käisid Solarise kino tagatube vaatamas ning said teadmisi sellest, kuidas film üldse ekraanile jõuab,“ rääkis Kula ja lisas, et viiepäevase laagri lõpuks valmis päris mitu multifilmi, mida vanematega ühiselt vaadati. „Kuna enamus vanemaid puhkas juulis, toimus laager augustis. Igal hommikul tulid lapsed koos vanematega tööle ning tellitud buss viis nad päevaks laagritoimetusi tegema.“ Järgmised laagriteemad saavad olema tsirkus ja kokakunst. Suvi lõpeb DPDs temaatilise suvelõpuüritusega (ei ole sama mis suvepäevad-toim). „Üks aasta oli meil videodisko, teine aasta karaoke. Sealt tuli väga huvitavaid leide ja häid lauljaid välja,“ rääkis Kula.

Ühised töölõunad kohtades, kus varem pole käidud

Kord kuus käib reklaamiagentuuri Vatson kümneliikmeline meeskond ühisel lõunal mõnes söögikohas, kus mitte keegi neist varem käinud pole. Tänu sellele on lõunatatud nii Tallinna Trollipargi sööklas kui Koplis Kolme Lõvi Baaris, rääkis Vatsoni projektijuht Merilin-Ingrid Münter. Järgmisena kavatseb Münter meeskonna Tallinna Keskturule retrohõngulisele hamburgeri-lõunale viia.

Iga kuu toimub ka üks koolitus, mille peab ette valmistama mõni meeskonna liige. Näiteks Merilin-Ingrid rääkis viimati ajaplaneerimisest ning tegi tunniajase ettekande jooksul selle parimad nipid kogu meeskonnale. „Iga üks valib koolituse sellest valdkonnast, mis talle enim sobib. Nii on näiteks disainerid õpetanud meile värvusõpetust ja tüpograafiat Eesti veebidisaini lühiajalugu ja illustratsioonitehnikaid.“ Kuna Vatsoni meeskond on väike, katab ühisürituste kulu tihemini ettevõte. Münteri sõnul see ilmselt mõeldav ei oleks, kui ettevõttes on mitmeid kümneid kuni sadu töötajaid. Kuid sel juhul võiks kino või ühislõuna eest tasumine jääda iga ühe enda kanda.

If Kindlustuses toimusid eelmisest kevadest käesoleva maini reedesed kohvihommikud, kus erinevad osakonnad tutvustasid oma igapäevatööd. Sarja pealkirjaks oli „Tunne kolleegi“ ning see leidis aset igal teisel reedel. Kuigi üldiselt jäeti osakondadele oma töö tutvustamisel vabad käed, tuli teistele selgitada, kuidas osakond oma igapäevatööga Ifi eesmärkide täitmisele kaasa aitab. „Kuidas osakonnas töötavaid inimesi tutvustada, oli esitlejate vaba valik. Sellest kujunes reedete kõige põnevam osa - läks lausa ületrumpamiseks, kes suudab ägedama või tehnoloogiliselt uhkema lahedusega esineda,” rääkis If Kindlustuse personalijuht Agne Aija.

ÕPI TEISTELT

- Reklaamiagentuuri Vatson melomaanid on käivitanud oma raadiojaama Vatson FM, mis rõõmustab kontorirahvast 1979. aastal tehtud Pioneeri võimendi ja Apple AirPlay koostöös. Kui ühe "diskori" jõud raugeb, võtab puldi üle teine.

- DPDs kingitakse sünnipäevalapsele isetehtud maal, mille põhi tuleb hea käega joonistajalt, kuid mille valmimisel saavad kaasa lüüa kõik soovijad.

- Palavate ilmadega süüakse ühiselt jäätist.

- Peetakse mitmekesisuse päeva (vaata rohkem – erinevusrikastab.ee- ). Järgmisel aastal plaanitakse selle päeva raames korraldada rahvusköökide tutvustus, mille käigus tutvustavad DPD kontoris töötavad inimesed tutvustavad teineteisele oma rahvusköögi paremikku.

- DPD toetab Teeme ära koristustalgute raames oma valla vähekindlustatud peresid, kraamides oma kodusid ja tuues kokku seisma jäänud aga teistele vajalikku kraami. Koostöös valla sotsiaaltöötajaga viiakse asjad abi vajavatesse peredesse.

- Suvel pakutakse DPDs tööd ka Rae valla noortele, kes aitavad DPDs teha lihtsamaid andmesisestus- või korrastustöid, arhiveerimist või asendavad sekretäri.

- If Kindlustuses kuulatakse ühistel kohvihommikutel kokkuvõtteid kolleegide reisimuljetest.

Allikas: Vatson, DPD, If Kindlustus

KASULIK ÄPP

Loodusesse minnes tuleb appi nutitelefonidele mõeldud RMK rakendus, mis annab informatsiooni lähimate matkaradade, lõkkekohtade kui ka metsaonnide jpt objektide kohta. Vaata lähemalt: http://www.rmk.ee/organisatsioon/rmk-mobiilirakendus

KOMMENTAAR

Terviseüritused Ifis

If Kindlustuse personalijuht Agne Aija

SEB Maijooksul ja Sügisjooksul on Ifi tiim osalenud aastaid. Ettevõtte toetab tervislikku eluviisi ning katab ka üritustel osalemise kulud. 2015 aasta maijooksul osales meilt 69 naist. Terviseüritusi oleme kontoris paaril viimasel aastal korraldanud ka ise. Hea vastuvõtu sai eelmisel aastal Tervisepäev ja selle raames toimunud trepijooks, mida sel aastal kordame. Lisaks trepijooksule on päeva jooksul võimalik osaleda juturingides, kus jagatakse näpunäiteid tervisespordiga alustajatele ning selleks oleme kaasanud ka väliseid eksperte. Trepijooksu tehniliseks läbiviimiseks kasutame partner MTÜ Tallinna Tõusujooksud abi.

Ühiselt inspiratsiooni ja uusi teadmisi kogumas

Kommunikatsiooni agentuuride liidu Creative Unioni loovad reeded

Kommunikatsiooni agentuuride liit Creative Union korraldab kord kuus, reedeti, oma töötajate, klientide, partnerite ja lihtsalt uudishimulike külaliste inspireerimiseks Loovreedeid, kus astub üles mõni huvitava looga isik.

„Idee ise sündis juba üle aasta tagasi, kui mõtlesin oma sõbranna peale, kes jättis palgatöö turunduses ja hakkas käsitööliseks,“ rääkis loovreedete idee autor Creative Union personalijuht Annika Räim. Tema sõnul on inspireerivate inimeste esinema toomine kasulik ja lahe üheaegselt. Esitledes ideed oma agentuuride juhtidele, sai ta nii positiivset kui ka negatiivset tagasiside, kuid sellega tuleb tema sõnul idee välja käimisel arvestada. Kindlasti ei pea sel laskma end takistada, arvas ta.

„Loovreeded võimaldavad meie klientidel meiega suhelda ka muul moel, kui tõsist tööjuttu rääkides,“ selgitas Räim. Alguses valis personalijuht esinejaid oma tutvusringkonnast, hiljem, kui ürituste sari end juba tõestanud oli, tulid meeleldi esinema ka erinevad avaliku elu tegelased.

Esimesel Loovreedel astus üles GoWorkaBit ning positiivse tagasiside järel astus järgmisel korral kuulajate ette juba Reet Aus. Ideid külaliste võõrustamiseks käivad välja ka Creative Unioni agentuuride töötajad. Ürituste sarja fookus on, et ettekanded pigem ei kõnele turundusest, reklaamist või kommunikatsioonist ehk Creative Unioni igapäevatööga seotud valdkondadest.

Creative Unioni personalijuht Annika Räim juhatamas sisse loovreedet, kus külaliseks oli Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor Kristjan Port.
Foto: Erakogu

Rahaliselt ei ole Loovreeded kulukad, kinnitas Räim ja soovitas neil keda taoline idee paelus, vaadata korraldamiseks ettevõtte sisse, äkki leidub seal inimesi, kes saaksid aidata ürituse kutse kujundamisel või tegeleda kutse postitamisega Facebooki, uudiskirja või klientide e-postile.

Kuna inspireerimine on Creative Unionis alati hinnas olnud, korraldatakse neil juba 10 aastat Cannes’i Loovusfestivali õhtuid. Lühidalt öeldes on tegemist iga-aastase Cannes’i loovusfestivali ülevaatega, kus oma muljeid jagab festivalil käinud kolleeg.

Õpihimu esiletõstmiseks toimub Creative Unionis stipendiumikonkurss, kuhu on taotlema oodatud kõik huvilised. Kandideerimine eeldab motiveeritud taotlust, kus kirjas, mida tahaksid järgmisel aastal õppida, ära teha või külastada. „Näiteks meie viimase konkursi võitja soovib minna stipendiumifondi raha eest New Yorgis toimuvale digitaalmeedia festivalile,“ rääkis Räim. Kellele stipendiumikonkursi idee meelt mööda, peab selle kiirelt käiku laskma, et sügiseseks koolitushooajaks vääriline stipendiaat välja valitud saaks.

Autor: Tekst: Kadrin Karner, kaasautor

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700