10. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

9 soovitust, kuidas hoida oma tööotsingud tööandja ees saladuses

Foto: creatingadestiny.com
Päevast päeva valel ametikohal töötamine on väga väsitav ning uue töökoha otsingud võivad üpriski ahvatlevana tunduda. Paremaid karjäärivõimalusi hakkamegi tavaliselt otsima siis, kui tänane töö ei täida kõiki ootusi. Arved vajavad aga tasumist ning paljud meist ei saa endale lubada pausi kahe ametikoha vahel. CV Keskus jagab nõu, kuidas muutuda tööturul aktiivsemaks ning olla oma valdkonnas toimuvaga kursis ilma, et peaksid olemasolevast tööst loobuma?

Hoia oma plaanid endale

Sa võid töökaaslasi 100% usaldada, kuid kui Sinu ülemus ründavalt ja otsekoheselt nende poole pöördub, ei pruugi nad tõe varjamiseks valmis olla. Hoia tööotsingud parem endale ning jälgi, et Sinu otsingud kontoris silma ei torkaks. Kui käid tööl tavaliselt teksades, siis võib kostüümis kolleegide ette ilmumine mõningaid kahtlusi tekitada.

Vii otsingud kontorilauast kaugemale

Oled tegemas lõunapausi? Aeg-ajalt tasub ka kontorist väljas käia. Kuigi tööotsingud kontoris on üsna tavapärased, peab arvestama sellega kaasnevaid riske. Tööandja nina all uut töökohta otsides võib see väga valusa vastulöögi anda. Tööpakkumiste sirvimiseks ning kandideerimiseks ei pea Sa kindlasti seda kontorist tegema, vaid saad edukalt hakkama ka nutitelefonis.

Kontrolli oma jälgi

Kui tellid tööotsinguportaalides valdkonna tööpakkumised e-postile, siis jälgi, et tegemist ei oleks postkastiga, mida ka tööalaselt külastad.

CV Keskuse otsiagendi saad seadistada või tänaseid seadistusi muuta siin.

Planeeri targasti

Tööintervjuul osalemiseks ei pea Sa iga kord võtma haiguslehte – nii tekivad peagi kahtlused ka Sinu ülemusel. Planeeri tööintervjuud ühele päevale või hoopiski puhkusele – nii saad ka märksa põhjalikumalt end ette valmistada.

Kasuta konfidentsiaalset CVd

CV üleslaadimisel saad näiteks CV Keskuses valida ka CV staatuse. Nii saad näiteks blokeerida oma CV tänase tööandja eest või muuta CV hoopiski konfidentsiaalseks/passiivseks.

CV Keskuses CV staatuse kontrollimiseks logi sisse oma kontole ning heida pilk CV järel olevale „CV olek“ väljale siit.

Palu oma kaaskirjas konfidentsiaalsust

Kuna töötajate „üleostmine“ ei ole Eesti tööturul enam midagi uut, on tööandjad hästi kursis, et parimad talendid on pakkumistele avatud, kuid soovivad oma otsingud saladuses hoida. Vihja oma soovist viisakalt ka kaaskirjas ning anna potentsiaalsele tööandjale teada, et kuigi oled avatud uutele pakkumistele, ei soovi Sa liigseid konflikte tänase tööandjaga.

Ära muutu hajameelseks!

Kui prindid oma uuendatud CV välja, siis ära seda kogemata kontori printerisse unusta :)

Ära asu sildu põletama

Isegi kui Sinu tööintervjuu läks suurepäraselt ning võimalus uus amet haarata on kindel, tasub selle tähistamist pisut oodata. Eesti tööturg on uskumatult väike ning kunagi ei tea, millal Sinu tänane tööandja osutub kasulikuks uue töökoha saamisel.

Jäta sotsiaalmeedia mängust välja

Sotsiaalvõrgustikud ei ole koht, kus näidata oma rahulolematust tänase tööandja suhtes. Ära muuda oma tööelu keerukamaks ning ära raskenda oma võimalusi haarata parem töökoht.

Loe lisaks www.cvkeskus.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700