Autor: Allikas: www.cvkeskus.ee • 11. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 nõuannet, kuidas tööle kandideerides ettevõtte kultuurist rohkem teada saada

Vaata võimalusel veidi ringi – kas töötajad on kõik eraldi tubades või möödud ehk avatud uksest, kust kostab ühtlast kontorisuminat?
Foto: pixabay.com
Kes meist ei tahaks töötada ettevõttes, kus tööandja tõesti väärtustab oma töötajaid? Kuidas aga saada kandideerides teada, missugune töökeskkond ja -kultuur on Sind ees ootamas?

Tee eeltööd!

Nii autoostu planeerides kui ka reisipakkumist otsides teeme me eeltööd – täpselt samamoodi peaksid toimima ka siis, kui otsid uut töökohta. Õpi tundma Sulle huvipakkuvat ettevõtet! Näiteks, millist infot annab Sulle ettevõtte kodulehekülg? Kui Sul veab, on ettevõte kirjutanud oma väärtustest ja tegemistest just seal.

Kui koduleheküljelt vajalikku infot ei leidnud, siis heida pilk sotsiaalmeediasse. Infot, mida sa kolmandatest allikatest leiad, hinda aga kriitiliselt – tasub meeles pidada, et vahel jätavad ebakonstruktiivseid kommentaare just konkurendid!

Pööra tähelepanu!

Soovitame vestlusele minnes pöörata tähelepanu sellele, kuidas töötajad omavahel suhtlevad. Sellest saad vihjeid, kas on tegu väga ametliku, loomingulise või hoopis vaba keskkonnaga. Vaata võimalusel veidi ringi – kas töötajad on kõik eraldi tubades või möödud ehk avatud uksest, kust kostab ühtlast kontorisuminat? Või satud ehk hoopiski kellegagi lifti oodates vestlema?

Küsi töövestlusel ettevalmistatud küsimusi!

Olles rääkinud töövestlusel töökohale kandideerimise motivatsioonist, vajalikest oskustest ja kogemustest ning tööülesannetest ja -tingimustest, on Sinu kord esitada tööandjale küsimusi. See on Sinu võimalus uurida ettevõttesiseste traditsioonide ja sisekliima kohta.

Ehk võtad julguse kokku ja uurid isegi seda, mis motiveerib inimest, kes Sind intervjueerib seal töötama. Küsi, kas on ettevõte sõnastanud oma missiooni – mis see on? Kas ja kuidas veedavad töötajad kontoriväliselt koos aega? Need on väikesed asjad, kuid annavad edasi palju teavet selle kohta, kas töötajad tahavad ka töövälisel ajal koos viibida või tehakse töö ära ja minnakse igaüks isesuunas?

Töövestlusel lisaküsimuste küsimine näitab ka tööandjale, et oled tõeliselt huvitatud ettevõttes töötama!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700