19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 energiaröövlit

Foto: portaal Kodused Lood
Tiibeti liider Dalai Laama defineeris omal ajal inimese 10 energiaröövlit, mida peame tundma, et suuta neist üle olla.

Meil kõigil on olemas teatud kogus energiat, mida me peame õppima kasutama positiivselt ja seda mitte kulutama, kirjutatakse blogis Kodused Lood.

Energia lubab meil olla tööl motiveeritud, omada positiivset maailmavaadet, et suuta vastu astuda igapäeva probleemidele ja kasutada maksimaalselt kõiki soodsaid võimalusi, mis meile ette tulevad. Meil on olemas jõud, mis suudab toime tulla selle energiaga ja seda kasutada igapäevases elus. Sellegipoolest on olemas mõned välised ja sisemised tegurid, mis võivad häirida meie sisemist rahu ja töövõimekust.

Energia on võti, et saavutada edu ja vältida takistusi, mis meie teele satuvad. Me võime iga päev uuendada oma energiat ja kasutada seda maksimaalselt ära, et panna maksma oma head küljed, talendid ja oskused, kõik see, mis paneb meid teistest erinema nagu isiksust. Võttes arvesse, et iga indiviid koosneb energiast ja et energia on otsustav element, mis näitab meie isiklikku personaalset ja professionaalset arengut, suur tiibeti liider, Dalai Laama, defineeris  meie 10 energiaröövlit, mida me peame tundma, et suuta neid domineerida.

Eemalduge kõigist mürgistest inimestest.

Laske minna inimestel, kellel on koguaeg ainult etteheited, probleemid, kuulujutud, katastroofid, draamad, hirmud ja kes mõistavad teiste üle kohut. Kui keegi otsib kohta, kuhu oma prügi visata, võtke midagi ette, et see koht ei oleks teie isik.

 Meil on võime ära tunda neid inimesi, kes toovad endaga kaasa positiivset meie ellu ja ära tunda neid, kes tegelikult soovivad meid takistada oma unistusi täide viimast.

Makske oma võlad õigeaegselt.

Pole midagi paremat hingerahule, kui teada, et te ei võlgne mitte midagi mitte kellegile ja et mitte keegi ei võlgne teile midagi.

"Makske oma võlad õigeaegselt. Samal ajal, laske maksta neil, kes teile midagi võlgnevad või vabastage neid võlast, kui te muudmoodi ei saa."

Selle tegemine võimaldab teil olla rahulik isiku vastu, kes teile midagi võglneb või kellele teie midagi võlgnete. Alati on parem teha kõik, mis võimalik, et end vabastada võlgadest, et mitte end peita või tunda häbi, sellepärast, et te lihtsalt ei suuda võlgu tasuda.

Pidage kinni oma lubadustest.

Kui te oma lubadustest kinni ei pea, küsige endalt,  kust see tuleb. Teil on alati õigus muuta arvamust, end vabandada, tasuda, uuesti üle kaubelda või pakkuda teist alternatiivi kui lubadusest pole kinni peetud, isegi, kui see pole teie harjumustes. Kõige lihtsam viis mitte midagi lubada, millest kinni pidada , on ütelda kohe alguses EI.

Kõikidel lubadustel, nii väikesed kui nad ka ei ole, on väga suur väärtus nende inimeste silmis, kellele te lubaduse annate. Lubadustest kinnipidamine teeb meist parema inimese, professionaalsel  kui ka personaalsel tasanidil.

Andke teistele teha see, mida te ei taha teha.

Vältige niipalju, kui võimalik ja andke kellegile teisele teha töö, mida te teha ei taha ja pühendage oma aeg sellele, mida te teha armastate.

See ei tähenda sugugi oma vastutuste eest põgenemist, vaid endale teadvustamist, et mõningatel juhtumitel on parem anda töö kellegile, kellel on selle jaoks rohkem võimeid, kui teil endal, kui te ei ole just parimas vormis, et seda teha.  On tähtis teha neid asju, millel on tõesti oluline märk teie elule.

Puhake ja tegutsege.

Lubage endale aega puhkamiseks, kui te tunnete selleks vajadust. Lubage endale aega tegutsemiseks, kui te märkate soodust juhust selle jaoks.

Looduses ja meie elus on erinev rütm, on tähtis teada, kuidas seda kontrollida. Kui te ei luba endale pausi teha, kui teil seda vaja on, võib see olla suur viga, samuti, kui mitte tegutsedes, kui selleks võimalus tuleb, võib põhjustada tulevikus palju kahetsusi.

Visake ära, koristage ja organiseerige.

Visake, koristage ja organiseerige. Mitte miski ei võta rohkem energiat, kui segamini tuba, mis on täis minevikuasju, mida teil enam vaja ei lähe.

Puutub see siis füüsilistesse või vaimsetesse asjadesse, on väga oluline visata ära see, mida teil enam vaja ei lähe, jätta seljataha minevik ja võtta kaasa ainult mõned väikesed asjad , mis lasevad teil organiseerida paremini olevikku ja täide viia tulevikuunistused.

Hoolitsege oma tervise eest.

Pange oma tervis esimesele kohale, ilma oma keha mehaanikata, mis töötab maksimaalselt, ei suuda te palju teha. Teadke, millal te peate puhkama.

See ei tähenda mitte midagi, kui teil on parim töökoht, palju raha ja parimad asjad, kui teil ei ole  head tervist ja kui te ei hoolitse oma tervise eest. Et elada täiel määral ja kasutada selleks parimaid võimalikke energiaid, peate te pühendama ühe aja oma ajast tervisele, et end puhastada, mediteerida, end hellitada, hästi toituda, teha harjutusi, minna arsti juurde ja teha kõike, mis on vaja et olla hea tervise juures.

Astuda rasketele olukordadele vastu.

Astuge vastu mürgistele olukordadele, mida te talute, alates oma probleemidest mõne sõbraga või pereliikmega, kuni oma kaaslase või grupi, kuhu te kuulute, negatiivse käitumiseni . Võtke kasutusele vajalikud meetmed.

Astuda vastu keerulistele olukordadele, on kõige tervem moodus, et probleemidele otsa vaadata ja mitte lasta olukordadel halveneda millekski havemaks.

 On oluline analüüsida ja võtta õigel ajal vastu otsuseid, sest selle edasi lükkamine või ignoreerimine tekitab ainult stressi, tähelepanuraskusi ja probleeme, et otsida lahendusi.

Aksepteerige.

Aksepteerige. See ei ole alistumine, aga mitte miski ei pane teid kaotama rohkem energiat, kui seista vastu ja võidelda olukorraga, mida te muuta ei saa.

Isegi, kui te mõtlete vahel, et mitte miski ei ole võimatu ja et lootus kaob viimasena, juhtub, et vahest mõnes olukorras peame me end kohandama olukorraga mida me suuta ei saa ja ainus viis selle jaoks on seda aksepteerida. Akspeteerida ei tähenda, et me peame võitluse lõpetama, vaid et me akspeteerime, et kui me ei saa midagi muuta, on meil võimalus plaani muuta ja otsida teisi võimalusi.

Andestage.

Andestage, laske minna olukorral, mis teile haiget tegi, teil on alati võimalus lasta minna mälestuse valul.

Üks kõige suurematest energiaallikatest on armastus ja ühendus Jumalaga, kes meile õpetab andestama. On kindel, et vahel paneb elu meid olukordadesse, mis meid täidavad vihaga, valuga, sooviga kätte maksta, hirmuga , mida meil on raske ületada. Sellegipoolest, kui me otsustame enam mitte toita neid tundeid, kui me hakkame andestama, kogu meie elu paraneb ja me saame aru, et me võtsime vastu hea otsuse. Viha, kättemaks ja raev on tunded, mis ei too meile midagi head ja mis võivad meid juhatada halbade valikuteni.

Lugu jagas portaal Terviseuudised.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700