Autor: Sekretär.ee • 2. september 2020

Palgakasv pidurdus üle Eesti

Selle aasta teises kvartalis oli keskmine brutopalk 1433 eurot ehk vaid protsendi võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal, teatas statisikaamet. Nii tagasihoidlik aastakasv oli viimati kümme aastat tagasi.
Foto: Unsplash

Suurim brutokuupalk ehk 1574 eurot oli jätkuvalt Harju maakonnas. Harjule järgneb Tartu maakond, kus on keskmine brutopalk 1451 eurot. Väikseim palk on Valga ja Hiiu maakondades, kus keskmine palk on vastavalt 1103 ja 1025 eurot.

See-eest kasvas brutokuupalk aastaga kõige rohkem ehk 5,6% Hiiu ja Võru maakonnas. Kõige enam langes keskmine brutopalk aga Lääne maakonnas, kus oli langus 9,6%.

Tegevusalade kaupa oli keskmine brutokuupalk suurim info ja side tegevusalal, finants- ja kindlustustegevuses ning energeetikas.

Võrreldes 2019. aasta teise kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk kõige enam energeetikas, tõus oli 10,7%. Enim ehk 11,9% langes palk kaubanduses. Statistikaameti analüütik Karina Valma sõnas, et kui selle aasta esimeses kvartalis langes keskmine palk vaid kaubanduses, siis teises kvartalis langesid palgad pea pooltel tegevusaladel.

Suurim brutokuupalk oli riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes (1858 eurot) ning välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (1754 eurot). Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga kasvas brutokuupalk kõige rohkem välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (4,1%), kuid langes Eesti eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (2,1%).

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700