Autor: Sekretär.ee • 21. aprill 2021

Head pidupäeva, armas bürootöötaja!

Iga aasta aprilli viimase täisnädala kolmapäeval peetakse administratiivtöötajate päeva, et tänada ja tunnustada ettevõtte kõige säravamaid tähti - meie sekretäre, juhiabisid, asjaajajaid, administraatoreid ja teisi bürootöötajaid. Sel aastal tähistatakse seda päeva 21. aprillil.
Foto: Pexels

Kuigi konverents Sekretäride päev 2021 lükkus edasi ning toimub hoopiski 26. mail, ei tähenda see kindlasti seda, et tänane päev kuidagi vähem tähtis oleks. Vastupidi! Just bürootöötajad on olnud üks osa nendest vapratest, kelle töö tähendabki igapäevaselt kontoris viibimist ning kolleegidele kõigest olenemata olemas olemist.

Administratiivtöötajate päeva ajaloost

Esmakordselt tähistati seda päeva 4. juunil 1952. aastal. Põhjuse andis selleks Young&Rubiconi suhtekorraldaja Harry Klemfussi nördimus, et Teise maailmasõja järgne USA ülistas vabrikus rasket tööd tegevaid naisi, aga jättis varju sekretärid, ilma kelleta õitsev majandus kuidagi hakkama saada ei võinud. Nii otsustaski ta luua sekretäride päeva.

Teine maailmasõda oli alles lõppenud ja USA majandus tundis teravat puudust haritud administratiivtöötajatest. USA rahvuslik meedia ülistas endiselt Rose Will Monroe'd, kes eesrindliku naisena tehases pommitajaid kokku pani ja Rahvusvaheline Administratiivtöötajate Liit (IAAP) nägi kurja vaeva, et kutsuda üles naisi töötama vähemtasustatud ja -tunnustatud sekretäriametis. Klemfuss oli IAAP'ile nagu kingitus taevast, kui ta oma turunduslikke oskusi kasutades rahvusvahelisele sekretäride päevale aluse pani.

Sekretäride päev 2021 toimub juba 26. mail Mustpeade majas Tallinnas ja veebis!

Osta pilet SIIT!

Terve maja juht ja võtmeisik

Rahvusvahelise lennuettevõtte PanAm üks juhte David Fink on firma sekretäri Ethel Allardi kohta öelnud: „Ta juhib tervet maja. Ilma temata PanAm lihtsalt lõpetaks. Ta on täiuslik alluv — ütlen seda tervele maailmale.”

Loe lisaks:

Sekretär.ee uus juht Elis Vaiksaar: aeg on muuta sekretäride „hallide hiirekeste” müüti!

Sekretär.ee juht Elis Vaiksaar on öelnud, et on ülioluline hoida sekretäri südames tugevat tunnet, et ta on tõepoolest ettevõtte võtmeisikuks, sest see ongi nii. „Bürootöötajat peetakse tihti halliks hiirekeseks, kelle teeneid teavad kõik, aga keda ei märgata. Aga kuidas siis meie töö tegelikult lihtsamaks muutub? Ikka võluritest sekretäride, asjaajajate, assistentide, administraatorite ja teiste bürootöötajate käte läbi!”

Aitäh teile!

Ajaloo allikas: Travel blog by Helen

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700