Autor: Sekretär.ee • 3. mai 2021

Uuring: mille üle kurdavad inimesed kodukontoris töötades enim?

Kodus arvuti taga tööd tehes või õppides kurdetakse kõige enam väsinud ja kuivanud silmade üle, millele järgnevad seljavalu ja halva rühi mured. Tervist mõjutavate probleemide üle tundsid rohkem muret naised, selgus Samsungi tellitud ja Eesti inimeste seas Norstati läbi viidud uuringust.
Foto: Pexels

Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar tõdeb, et ligi pooled ehk 48% inimestest ütlesid, et kõige enam pakub neile muret väsinud ja kuivad silmad. Neile järgnesid seljavalu (37%) ja halb rüht (30%). Ligi kolmandiku (30%) hinnangul on neile probleemiks kodus olev piiratud ruum.

„Huvitaval kombel olid vastanutest hoopis rohkem oma tervise pärast mures naisterahvad. Kui naistest kurtis väsinud silmi 55%, siis meestest üksnes 40%. Samuti seljavalu ja halba rühti toodi naiste poolt üle kümne protsendipunkti võrra rohkem välja,“ lausus Pennar.

Appi tuleb õige monitor

Pennar tõdeb, et terviseprobleemide ennetamiseks tasub kindlasti valida endale selline monitor, millel on reguleeritav asend ning muud vajalikud funktsioonid, mis aitavad kasutaja igapäevaseid tegevusi võimalikult väheste pingutustega teostada.

Monitori valimisel peaks eelkõige lähtuma enda vajadustest ja selle kasutusviisidest. Kui eesmärgiks on mängimine, siis on olulised näiteks värskendussagedus ja resolutsioon, kuid varieeruvate kasutusviiside puhul on hea võimalikult universaalne mudel. Kodukontorite- ja kooli tingimustes täidabki monitor pigem mitut ülesannet korraga.

Näiteks nutimonitor võimaldab ilma arvutit ekraani külge ühendamata arvuti sisu monitori peegeldada. Sama saab lihtsalt teha ka telefoni pildiga. Selle asemel, et kael kongus oma mobiili vahtida, saab sama sisu hoopis mugavamalt ja silmi koormamata suurelt ekraanilt jälgida.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700