Autor: Allikas: www.cvkeskus.ee • 16. juuli 2021

8 oskust, mida tööandjad kõrgelt hindavad

Mida suurem on konkurents ühele töökohale, seda tihedamini jõuab tööandja lauale korraga mitme väga hea kandidaadi CV-d. Sel juhul ei pruugi valiku tegemiseks enam piisata ainuüksi sinu kogemuste ja teadmiste hindamisest, vaid tähelepanu läheb hoopis oskustele, mis eristavad sind teistest kandidaatidest ja tulevad potentsiaalsele tööandjale kasuks.
Foto: Pexels

Kui mõni all toodud oskustest on sulle loomupärane, siis soovitame sul seda kindlasti CV-s ja tööintervjuul rõhutada.

Probleemide lahendamise oskus

Kas astud väljakutsetele julgelt vastu või kaotad pea ja loodad, et keegi teine võtab asja lahendamise enda peale?

Kandideerides töökohale, võib just valmisolek ja vilumus tegeleda ootamatute olukordadega tõsta sind teiste seast esile. Seepärast tasub kindlasti tuua mõni näide sellest, kuidas said hakkama ühe-kahe suurema probleemi lahendamisega ja kuidas üldiselt väljakutsetesse suhtud.

Oskus märgata detaile

Kui märkad justkui iseenesest näiteks kirjavigu artiklites, siis tea, et just hea tähelepanuvõime eristab sind paljudest teistest.

Tööandjad otsivad tihtilugu enda meeskonda kedagi, kes, lisaks uute ideede genereerimisele ja suure pildi nägemisele, tahaks ja oleks võimeline ka tööasjadesse põhjalikult süvenema.

Juhtimisoskus

Mitte igaüks ei ole valmis ega julge võtta vastutust enda õlule. Kui aga sinul on võime panna inimesed ühise eesmärgi nimel tööle ja see tuleb sul välja loomulikult, siis võib just see oskus aidata sul jääda tööandjale positiivselt silma. Kindlasti too välja, milliseid erinevaid projekte on sul õnnestunud edukalt juhtida.

Ajaplaneerimise oskus

Aina enam otsivad tööandjad meeskonda inimesi, kes oskaks enda ajaga sihipäraselt ja efektiivselt ümber käia. Mõtteid ja tööülesandeid on alati rohkem, kui teha jõuab, seega aitab just hea planeerimisoskus täita seatud eesmärke.

Oled ehk leiutanud enda jaoks hea strateegia, mille abil kõik vajalik tehtud saab? Jaga seda kindlasti ka teistega.

Hea esinemisoskus

Paljud inimesed ei julge suuremas grupis sõna võtta või veel vähem kuskil laval suure publiku ees esineda. Kui sinule pakub see naudingut, oled sõnaosav ja ehk ka seda oskust treeninud, siis omad suurt eelist teiste ees. Kindlasti näita tööandjale, milleks oled võimeline ja esine säravalt juba järgmisel tööintervjuul.

Kohanemisvõime

Maailm on kiires muutumises ja see, mis tundub täna olevat kindel, et pruugi enam olla homme. Kui oled harjunud pidevalt muutustega kaasas käima ja valmis vajadusel asju juurde õppima, tagad endale sellise suhtumisega suurema edu. Ehk oled pidanud ootamatult asendama oma ülemust, kui ta pikemaks ajaks tööst eemale jäi või oled lisaks enda tööülesannetele pidevalt ka muid töölõike juurde õppinud – kindlasti too neid näiteid ka tööintervjuul.

Suhtlemisoskus

Kas tunned ennast inimestega suheldes nagu kala vees ja leiad alati kõigiga ühise keele? See oskus tuleb kasuks väga mitmetel elualadel. Näiteks kui soovid saada tööd müügivaldkonnas, ära unusta rääkida sellest, milliseid koostöid on sul õnnestunud tänu oma heale suhtlemisoskusele sõlmida.

Analüütilise mõtlemise oskus

Numbrid ja andmete töötlemine koos järelduste tegemisega ei ole igaühe jaoks ja see on täiesti arusaadav. Siiski on just see oskus tööandjate silmis väga kallihinnaline. Kui oled näiteks aidanud mõnel ettevõttel muuta protsesse kasumlikumaks tänu andmetest välja loetud infole, tasub seda kogemust kindlasti jagada.

Allikas: CVkeskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700