Autor: Personaliuudised.ee • 26. september 2023

70% eestlastest ei ole töö pärast valmis elukohta muutma

Septembrikuus viis CV.ee läbi uuringu, mille eesmärk oli teada saada, kas töö ja elukoha vaheline distants saab otsustavaks faktoriks, isegi kui tööturul ja majanduses on ebaselge aeg.
10 kuni 30 kilomeetrit on veel distants, kust suurem osa inimesi on valmis tööle sõitma.
Foto: Andras Kralla

Pea 70% protsenti vastajatest ei ole nõus töökoha tõttu elukohta vahetama. Küll aga paneks kaugemal asuva töökoha üle mõtlema parem palk (86%); tööaja paindlikkus (71%); transpordi kompensatsioon (61%); rohkem vabu päevi (48%); tööauto kasutusvõimalus (46%) ja töökoha lähedal asuv lisa elukoht (28%).

Tööandjad kahjuks kõigile soovitud hüvedele vastu ei saa tulla. Populaarsemateks pakutud hüvedeks on paindlik tööaeg (68%); kaugtöövõimalus (66%); kütusekulu hüvitus (36%); ametiauto kasutusvõimalus (19%); tasuta ühistransport tööle (11%); tasuta elukoht töö lähedal (9%).

Uuriti ka põhjuseid, miks tööotsijad ei soovi väga kaugel kodust töötada. Peamisteks vastusteks oli sellega kaasnev ajakulu (73%) ja rahaline kulu (56%).

Maksimaalne töö ja elukoha vaheline distants võiks 28% vastanute arvates olla 30 kilomeetrit, 27% arvates 10 kilomeetrit, 18% arvates 50 kilomeetrit ja 15% arvates 100 kilomeetrit.

,,Võimalus teha tööd paindlikult ja kodust lahkumata on saanud üheks baashügieeniks ettevõtete hüvedest. Siiski kõigis töövaldkondades seda rakendada ei saa töö iseloomu tõttu,‘’ sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder. ,,Ettevõtted, kes ei saa pakkuda kaugtöö- ja paindliku tööaja võimalust, peaksid oma hüvedesse lisama muud motiveerivad boonused, mis paneks tööotsijaid kandideerima ka sellistesse kohtadesse, kus kodu ja töökoha vaheline distants on suurem.’’

Uuringu käigus küsiti ka detailsemalt tööotsijatelt, kelle töö- ja elukoha vaheline distants on suur, kas nende jaoks on kaugelt töötamine võimalus või kohustus. Vastanutest 60% pidas kaugelt töötamist kohustuseks ja 40% võimaluseks.

Uuringus osales kokku 3000 tööotsijat ning 228 ettevõtet.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700