Autor: Priit Pokk • 17. aprill 2020

Kriis tõstis digiteemad pärisellu

Näide sellest, kuidas videoplatvormi Zoom kasutamine jõudis praktilisse ellu: Briti valitsus pidas platvormi vahendusel märtsi lõpus koosolekut pärast seda, kui selgus, et peaminister Boris Johnson on nakatunud koroonaviirusesse. Confido meditsiinigrupi juht Tarmo Kärsna lausus samas, et nemad on teinud ettevõtte sees kokkuleppe, et Zoomi patsientidega suhtluses ei kasuta.
Foto: AFP/Scanpix
Nii palju kaugelevaatavat mõtlemist ja innovatsiooni pole Eestis pikka aega näha olnud, lausus Telia ärikliendi üksuse juhi kohusetäitja Kristjan Kukk saates „Tehnoloogiakompass” positiivse näitena, mis kriisist kasu on olnud.

Lisaks on tema sõnul sundinud kriis suurema tõsidusega vaatama teemasid, millest enne küll palju räägiti, kuid vähem tehti. Nendeks on näiteks kaugtöö ja digitaalsed meeskonnatöö vahendid.

Confido meditsiinigrupi juht Tarmo Kärsna lausus, et erinevate tööriistade kasutamise puhul tuleb kanalite valikul kindlasti eristada seda, mis on tööks otseselt vajalik, ning seda, mis on lihtsalt fun. Muidu uputab üks teise ära.

„Väljakutse, mis kindlasti ees seisab, kui eriolukord leevendub või lõpeb ja võime kõik tagasi kontoritesse tulla, on see, kui paljud suudavad ja tahavad jätkata kaugtööd. Praegu oleme kõik sundolukorras, kus töötajad on kodus. Me kõik oleme saanud kogemuse, et kõik toimib, aga kui tuleme kontoritesse tagasi, siis peab tulema sisemine kokkulepe: aga kuidas nüüd edasi?” lausus Kärsna. „See müüt on murtud, et kaugtöö pole võimalik.” Samas märkis ta, et kaugtöö tahe sõltub ikkagi inimesest.

Saates rääkisime pikemalt sellest, kas kaugtöö tuli, et jääda, mis mõju avaldab see tuleviku töökorraldusele, kuidas mõjutab koroonakriis erameditsiini, mis muutusi võib märgata ettevõtete seas ning mis kasu ja kahju on kriisist.

Nende ja teiste küsimuste üle arutlesid Confido meditsiinigrupi juht Tarmo Kärsna ja Telia ärikliendi üksuse juhi kohusetäitja Kristjan Kukk. Saadet juhtis Priit Pokk.

Kuula saadet siit.

Saadet toetab Telia.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700