18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas vabaneda hilisõhtusest näksimisest?

Suve jooksul kujunes mul välja üks väga halb harjumus. Nimelt käisin pärast õhtusööki ikka ja jälle köögis, et midagi hamba alla pista. Tegelikult oli mul kõht täis ning söömiseks puudus mõjuv põhjus.

Siis aga üritasin sellest harjumusest lahti saada ning nüüd olengi juba nädal aega suutnud õhtud veeta ilma mõttetu näksimiseta. Mind need järgnevad nipid aitasid, äkki aitavad sind ka!

Söö korralik õhtusöök

Olen tähele pannud, et kui õhtusöök on liiga lahja või olen enne teinud palju trenni, siis on öise näksimise oht palju suurem. Selle vältimiseks hakkasin õhtusöögile lisama rohkem tervislikke rasvu ning valke, et täiskõhutunne püsiks magamajäämiseni.

Muuda õhtuseid tegemisi

Minu probleem on selles, et pärast õhtusööki hakkan alati internetis surfama. See tegevus muutub aga mõnikord igavaks ning nii tulebki tahtmine midagi näksida. Nüüd olen aga proovinud midagi muud teha, näiteks raamatut lugeda või tuba koristada. Nende tegevustega olen ma tavaliselt nii hõivatud, et söömine läheb meelest ära.

Ole näksimiseks valmis!

Kui ikka tõesti tahad midagi närida, siis hoia oma külmkapis beebiporgandeid, varssellerit või teisi köögivilju. Mulle meeldib juurde süüa ka mandleid või pähkleid, sest siis saab kõht kiiremini täis. Kui tervislikud toiduaineid on alati saadaval, siis hoiad ära selle, et sööd korraga ja märkamatult ära mitusada kilokalorit.

Ära vaata telekat

Minul seda probleemi küll pole, aga tean, et paljud inimesed vaatavad õhtuti televiisorit ning näevad reklaame, mis tekitavad erinevaid isusid. Uus Kalevi šokolaad? See ahvatlev saiake? Ilma reklaamideta sa ei teakski, mis kõik maailmas olemas on.

Joo kuuma teed

Minu puhul aitab see trikk peaaegu alati! Nüüd, mil käes on sügis ja toas ei ole enam nii palav, on see ju eriti lihtne – keeda suur kannutäis taimeteed, millest jätkub terveks õhtuks.

Pese pärast õhtusööki hambad puhtaks

Ka see nipp on väga tõhus. Kui ma juba hambad olen korra ära pesnud, siis ma ei kipugi enam niisama lihtsalt külmkapi kallale, sest kes viitsib siis neid uuesti pesta?!

Mine magama!

Mida kauem ma üleval olen, seda suurem on oht, et hakkan pärast õhtusööki veel midagi tahtma. Mõnikord on kõige efektiivsem variant köögiuks kinni tõmmata ning lihtsalt voodisse minna. Uni on ju nii või naa väga oluline!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee .

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700